Duurzame Energie Duurzame Energie voor recreatie & amusement

Duurzame installaties voor recreatie en amusement

Binnen de sector recreatie en amusement zijn er diverse manieren om met duurzame energie aan de slag te gaan. Duurzame energie is zowel interessant voor kleine als grote organisaties en bij nieuwbouw en bestaande bouw. Je profiteert van een flinke besparing op de energiekosten én draagt bovendien bij aan een beter milieu. En: het feit dat jouw organisatie kiest voor duurzame energie, geeft ook jouw gasten een extra goed gevoel.

Duurzame energie met zonnepanelen

Wanneer je zonnepanelen laat plaatsen, profiteer je van een goed rendement en heb je slechts minimale risico’s. Om duurzaamheid te stimuleren, biedt de overheid een aantal subsidies waardoor het plaatsen van onder andere zonnepanelen nog interessanter wordt. Wij kunnen jou als erkend InstallQ en Sterkin installateur goed adviseren op het gebied van veiligheid en opbrengst. Ook de reiniging, inspectie en monitoring van panelen nemen we graag uit handen. Hierdoor kan je de zonnepanelen optimaal benutten.

Benieuwd naar ons werk? Bij bioscoop Cinecitta in Tilburg plaatsten onze monteurs zonnepanelen.  Zij kiezen hiermee voor duurzaamheid én verbruiken veel minder stroom door de toepassing van ledverlichting. In Gilze realiseerden we zonnepanelen bij een voetbalclub.

Zonneboiler voor recreatie

Binnen seizoensbedrijven kan een zonneboiler een interessante optie zijn om water te verwarmen. Bijvoorbeeld voor campings, waar met name in de zomer warm water wordt verbruikt. Een andere mogelijkheid om duurzaam te verwarmen, is met behulp van een warmtepomp. Deze installatie maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht, grondwater of de bodem.