Duurzame Energie

Duurzame Energie voor onderwijs

Duurzame energie en het onderwijs gaan prima samen. Waar u in het onderwijs werkt aan een mooie toekomst van leerlingen of studenten, kiest u met duurzame energie voor een betere toekomst voor onze wereld. En het plaatsen van zonnepanelen, een warmtepomp, zonneboiler of duurzame gevel heeft meer voordelen. U kunt hiermee flink besparen op uw energiekosten én duurzame oplossingen verbeteren het imago van uw onderwijsinstelling.

Duurzame energie binnen het onderwijs

Hoppenbrouwers Techniek is uw specialist op het gebied van duurzame energie voor het onderwijs. We komen graag bij u langs om te kijken hoe we uw gebouw kunnen verduurzamen door bijvoorbeeld de toepassing van zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, laadoplossingen en duurzame gevels. Tijdens onze projecten werken we indien gewenst volgens de BREEAM methode, een beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen.

Educatieve toepassingen rondom duurzame energie

Duurzame energie is heel leerzaam. Rondom dit thema zijn verschillende educatieve toepassingen mogelijk voor scholen. Zo realiseerden we voor Brede School Waterhoef een educatieve daktuin. Hier maakten we een mast van drie meter met bovenop een windmodel. Aan de mast is een zonnepaneel bevestigd met een zogenaamde ‘heatpipe’ van een zonnecollector. In twee accu’s wordt de opgewekte energie opgeslagen. Hiermee wordt het bedieningspaneel van stroom voorzien.

Zonnepanelen voor het onderwijs

Wanneer u zonnepanelen laat plaatsen, profiteert u van een goed rendement en heeft u slechts minimale risico’s. Om duurzaamheid te stimuleren, biedt de overheid een aantal subsidies waardoor het plaatsen van onder andere zonnepanelen nog interessanter wordt. Wij kunnen u als erkend Zonnekeur en Sterkin installateur goed adviseren op het gebied van veiligheid en opbrengst. Ook de reiniging, inspectie en monitoring van panelen nemen we graag uit handen. Hierdoor kunt u de zonnepanelen optimaal benutten.

Benieuwd naar ons werk? We realiseerden onder andere zonnepanelen bij basisschool de Brakken.