Duurzame Energie

Duurzame Energie voor kantoren

Steeds meer organisaties kiezen voor duurzame kantoren. Om bij te dragen aan een beter milieu, om energiekosten te besparen of om invulling te geven aan de steeds strenger wordende eisen op het gebied van CO²-reductie, waar kantoren aan moeten voldoen. Van zonnepanelen tot zonneboilers en van warmtepompen tot duurzame gevels: de mogelijkheden zijn zeer uitgebreid.

Duurzame oplossingen kantoren

Hoppenbrouwers Techniek denkt graag met u mee over duurzame oplossingen voor kantoren. Als erkend Zonnekeur installateur met een jarenlange ervaring, geven we vakkundig advies over zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, laadoplossingen en duurzame gevels voor kantoren. Hoppenbrouwers is als installateur van zonnepanelen in het bezit van het Sterkin keurmerk.

Benieuwd naar ons werk? Bij Rabobank Tilburg verzorgden we de elektrotechnische herstructurering om een duurzaam, energiezuinig, toekomstgericht pand te realiseren. Zo plaatsten we 125m² aan zonnepanelen, legden we led-lijnen aan en werkt de verlichting in veel ruimtes nu met bewegingssensoren en daglichtregeling.

BREEAM methode

Wij werken volgens de BREEAM methode. We kijken constant hoe we op een zo duurzaam mogelijke manier een bedrijf kunnen realiseren en monitoren het energieverbruik om dit, waar mogelijk, te verminderen. BREEAM is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen. Voor deze methode is het ook belangrijk om een bepaalde EPC-waarde te behalen. Deze waarde geeft de energetische efficiëntie van kantoren aan.

Subsidies op duurzame energie

De Nederlandse overheid stimuleert bedrijven die kiezen voor duurzame energie. Zo kunt u in veel gevallen een subsidie krijgen wanneer u zonnepanelen, zonneboilers en/of warmtepompen laat installeren. Informeer bij onze medewerkers naar de voorwaarden.

Optimaal rendement op uw installatie

Om het rendement van zonnepanelen zo hoog mogelijk te houden, kunnen we deze reinigen en inspecteren. We adviseren klanten om dit om de twee tot drie jaar te doen. U kunt uw zonnepanelen ook laten monitoren. Door deze 24-uursbewaking weet u het altijd als er iets mis is met uw installatie. Ook voor het onderhoud van andere duurzame installaties bent u bij Hoppenbrouwers aan het juiste adres.