Duurzame Energie Duurzame Energie voor gemeente & overheid

Duurzame installaties voor gemeente en overheid

Binnen gemeente en overheid is duurzame energie een belangrijk onderwerp. Gemeente- en overheidsinstellingen willen bijdragen aan een duurzamere wereld. De toepassing van bijvoorbeeld zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers en duurzame gevels zorgt er bovendien voor dat je bespaart op uw energiekosten. Een win-winsituatie.

Duurzame gemeente en overheid

Hoppenbrouwers is jou graag van dienst bij het verduurzamen van een gemeente- of overheidsinstelling. We werken veel voor gemeente en overheid en zijn bekend met de wet- en regelgeving en de manier van werken. Ook hebben we veel ervaring met aanbestedingen. Als Zonnekeur en Sterkin installateur kan je bij ons rekenen op een gedegen advies.

BREEAM methode

Tijdens onze projecten werken we indien gewenst volgens de BREEAM methode. Wij kijken constant hoe we op een zo duurzaam mogelijke manier een gebouw kunnen realiseren en monitoren het verbruik om dit, indien mogelijk, bij te sturen. BREEAM is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen. De EPC-waarde speelt binnen de methode een belangrijke rol. Deze waarde geeft de energetische efficiëntie van kantoren aan.

Benieuwd naar ons werk? Voor de gemeente Oisterwijk bouwden we mee aan een gezond en duurzaam gebouw voor de Brede School Waterhoef. We realiseerden bovendien in de educatieve daktuin een mast van drie meter met bovenop een windmodel. Aan de mast is een zonnepaneel bevestigd met een zogenaamde ‘heatpipe’ van een zonnecollector. In twee accu’s wordt de opgewekte energie opgeslagen, die het bedieningspaneel voorziet van stroom.

Reinigen, inspecteren en monitoren

Beschikt de gemeente- of overheidsinstelling over zonnepanelen? Om het rendement zo hoog mogelijk te houden, is het aan te raden om deze elke twee tot drie jaar te laten reinigen en inspecteren. Ook kan je jouw zonnepanelen door Hoppenbrouwers laten monitoren. Deze 24-uursbewaking zorgt ervoor dat je het direct weet wanneer jouw panelen niet optimaal functioneren.