Duurzame Energie Duurzame Energie voor distributie & logistiek

Duurzame installaties voor distributie en logistiek

Duurzame energie is een belangrijk thema. Ook in de distributie en logistiek! Distributiecentra en logistieke centra worden steeds vaker energiezuinig of zelfs CO²-neutraal gebouwd. Goed voor het milieu, voor de energierekening en voor het imago van jouw bedrijf. Om uw distributie- of logistiek centrum te verduurzamen zijn er diverse mogelijkheden, zoals het plaatsen van zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen.

Duurzaam bouwen distributie en logistiek

Hoppenbrouwers is expert op het gebied van duurzame energie binnen de distributie en logistiek. We komen graag bij je langs om te kijken hoe we uw pand kunnen verduurzamen en om jou te adviseren over zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, laadoplossingen en duurzame gevels voor uw distributie of logistieke centrum. Ook bij de bouw van distributie- of logistieke centra denken we mee over duurzame oplossingen. Prettig wanneer je je hier zelf vestigt, maar ook wanneer het pand bestemd is voor de verhuur. Zo is een CO²-neutraal distributiecentrum extra aantrekkelijk voor potentiële huurders.

Zonnepanelen distributie en logistiek

Zonnepanelen bieden een goed rendement met veel zekerheid en minimale risico’s. De overheid stimuleert het gebruik van zonnepanelen met subsidies. Hoppenbrouwers is een erkend Zonnekeur installateur én in het bezit van het Sterkin keurmerk. Wij adviseren je graag over zonnepanelen en installeren, reinigen en inspecteren de panelen voor jou. Ook de monitoring van zonnepanelen nemen we graag voor je uit handen. Hierdoor weet je zeker dat je jouw zonnepanelen optimaal benut.

Benieuwd naar ons werk? Bij Sivomatic, de grootste producent van kattengrit op de Europese markt, plaatsten we 1.288 zonnepanelen. Deze panelen zijn verdeeld over vier loodsen en werden in vier weken geplaatst.

BREEAM methode

BREEAM is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen. Hoppenbrouwers is in staat om volgens de BREEAM methode te werken. Dat houdt in dat we constant kijken hoe we op een zo duurzaam mogelijke manier een bedrijf kunnen realiseren. Na de oplevering monitoren we het energieverbruik en sturen we dit, waar nodig en mogelijk, bij.

Een voorbeeld van een project waar we werkten volgens de BREEAM methode is distributiecentrum Siberië, waar we zonnepanelen plaatsten.