Groeien door dichtbij te blijven Jaarverslag 2019

Ambities waarmaken

“Groeien door dichtbij te blijven, heeft dit jaarverslag als titel. Dat slaat de spijker op de kop. Groei volgt (bijna) als vanzelf wanneer je medewerkers op één zet én jezelf altijd wilt verbeteren. Door de ontwikkelingen van medewerkers als leidraad te nemen, groeien onze bedrijfsambities mee. Onze groeimotor draaide in 2019 dan ook op volle toeren. Want het leuke is, zodra je een ambitie hardop uitspreekt, komen er zaken op je pad.”

Henny de Haas, directeur-eigenaar Hoppenbrouwers Techniek

Henny de Haas in het pand van Hoppenbrouwers Techniek Udenhout

Samenvatting 2019

Bij Hoppenbrouwers Techniek staan onze medewerkers sinds jaar en dag op één. Zij kregen ook in 2019 alle ruimte om zich te ontwikkelen binnen ons Koninklijke familiebedrijf met in 2019 elf vestigingen, 1.225 medewerkers, ruim 5.000 klanten en een omzet van ruim 182 miljoen euro. Daar zijn we trots op.

Open dag 2019 van Hoppenbrouwers techniek

Groeien doe je samen

“Ik ben ervan overtuigd dat we in 2019 verder konden groeien omdat iedere medewerker reflecteert, van leerling-monteur, monteur, werkvoorbereider tot projectleider en directeur. Reflectie draagt bij aan persoonlijke ontwikkeling en dus aan organisatieontwikkeling. Als bedrijf hebben we een grote droom, een overkoepelend doel, maar daarbinnen is alle ruimte om zélf te dromen en te groeien. En te werken aan je eigen werkplezier.”  Ellen Vermeer, Directeur Personeelszaken

1000e medewerker van Hoppenbrouwers Techniek

Grote en kleine projecten naast elkaar

Voor het eerst in het ruim 100-jarig bestaan, kreeg Hoppenbrouwers Techniek in 2019 projecten met een waarde van meer dan 10 en 20 miljoen euro gegund. Dit is een rechtstreeks gevolg van het groter worden van de organisatie met meer capaciteit en een grotere dekking. Het aandeel van Hoppenbrouwers Techniek in de grote projecten vertegenwoordigde in 2019 een waarde van zo’n 65 miljoen euro.

Monteur van Hoppenbrouwers Techniek

Teamfocus maakt diversiteit mogelijk

“De omzet is het resultaat van Hoppenbrouwers’ activiteiten in zowel grote projecten als het leveren van service bij kleinere opdrachten. ‘Ook landelijke klanten zijn in 2019 nog meer op ons pad gekomen, omdat we er als bedrijf de omvang en de kennis voor hebben. Zij passen naadloos bij onze ambitie en andersom.”
Corné de Meijer, adjunct-directeur.

Corné de Meijer van Hoppenbrouwers Techniek