Maak jouw fabriek slim

De digitale revolutie is hier. Hoppenbrouwers Industrial MSI (Master System Integration) bouwt jouw fabriek om naar een slimme fabriek.

De belofte van de digitale revolutie is dat algoritmes de productie 10x efficiënter gaan maken èn de kostprijs aanzienlijk zullen verlagen. Dat nauwkeurig wordt voorspeld wanneer uitval van machines kan worden verwacht. Dat de productiecapaciteit wordt verhoogd en dat de overall equipment effectiveness (OEE) tot ongekende hoogte wordt gestuwd. Machine learning en predictive maintenance zullen ingeburgerde begrippen in jouw organisatie zijn.

De IT & OT uitdaging

Maar voordat de slimme fabriek een feit is, sta je als productiebedrijf voor een uitdaging.
Jouw fabriek is namelijk niet afgestemd op produceren in het digitale tijdperk. Productielijnen zijn in de loop der jaren gegroeid: machines zijn toegevoegd of vervangen, SCADA is veranderd en IT-software, waaronder MES, heeft zijn intrede gedaan. Het gevolg is dat data zijn opgesloten in afzonderlijke silo’s en software onderling niet met elkaar praat.
Hierdoor beschikken algoritmes niet over de benodigde data en krijg je ook niet de felbegeerde OEE optimalisatie.

Hoe bouw je jouw slimme fabriek?

Gelukkig is er een oplossing! De Unified Namespace (UNS). Een volledig geïntegreerde softwarelaag en een datastructuur waar elk algoritme op kan worden losgelaten. Op basis van gegenereerde data krijg je aanbevelingen om jouw OEE te optimaliseren.

De UNS is dé solide basis voor de fabriek van de toekomst. Met de UNS creëert het team van Hoppenbrouwers Industrial MSI één bron. Een datahub. Een digitale tolk. Zo kunnen data uit de aangesloten systemen vrij stromen, ongeacht structuren en protocollen. Denk hierbij aan data-uitwisseling tussen: PLC’s, slimme sensoren, SCADA, MES en ERP.

De voordelen van een UNS zijn aanzienlijk:

  • Een naadloze integratie tussen OT- en IT-applicaties.
  • Minder specifieke koppelingen te onderhouden.
  • Een open architectuur: je zit niet vast aan een pakket en software kan eenvoudig worden vervangen zonder hoge kosten.
  • Gestructureerde data kan input zijn voor algoritmes. Hierdoor worden machine learning en predictive maintenance mogelijk.
  • Het is veilig! Er worden geen ingaande verbindingen gelegd richting je machines. Hackers krijgen dus niet de kans om in te breken in jouw machines.

Binnen Hoppenbrouwers Industriële Automatisering specialiseert het Industrial MSI-team zich in datastructurering en het ontwerpen van de digitale infrastructuur en analytics.

Neem contact op

Industrie 4.0: hoe ver ben jij nu?

Steeds meer productiebedrijven willen gebruik maken van de kracht van algoritmes. Hoe ver ben jij in de aansluiting van jouw materieel en systemen? Laten we dit samen inventariseren. Het Industrial MSI-team van Hoppenbrouwers brengt je graag naar de fabriek van de toekomst

“Wij weten welke impact de digitale transformatie op onze partners heeft en dat hier nieuwe skills voor nodig zijn. Onze partners verdienen de beste strategische industriële automatiserings- en software oplossingen. Daarom hebben wij hebben gedreven technische specialisten in huis om een passende strategie te ontwikkelen. En maken wij gebruik van opkomende technologieën, agile projectmanagement en state of the art software en besturingssystemen. Met onze kennis en kunde helpen wij productiebedrijven de fabriek van de toekomst te realiseren.” – Dick Klaassen, Projectleider Industrial MSI

Wil je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Dick Klaassen

Specialist Energietransitie06-82287806

Ontvang onze nieuwsbrief

  •  *
  •  *