fbpx

Noodverlichting

Noodverlichting

Noodverlichting is een belangrijke veiligheidsvoorziening in gebouwen en bovendien in veel gevallen verplicht. De verlichting voorkomt paniek en stelt mensen in staat om via vluchtroutes snel en veilig een gebouw te verlaten. Noodverlichting gaat automatisch aan wanneer de netspanning uitvalt. U heeft hier dus letterlijk geen omkijken naar.

Soorten noodverlichting

Noodverlichting is er in verschillende soorten. Naast de bekende groene vluchtrouteaanduiding, is er oriëntatie noodverlichting en anti-paniekverlichting. Ook bestaat er noodverlichting voor werkplekken met een verhoogd risico.

Dáárom onderhoud

Voor het goed functioneren van noodverlichting is het belangrijk dat deze perfect werkt. Om hiervoor te zorgen is regelmatige controle van de verlichting onmisbaar. Er zijn verschillende redenen om uw noodverlichting jaarlijks te laten controleren en onderhouden:

  • U verhoogt de veiligheid in het gebouw
  • U stelt zeker dat uw noodverlichting écht werkt als het licht uitvalt
  • U verlengt de technische levensduur van de armaturen aanzienlijk
  • U waarborgt het vereiste lichtniveau op de vluchtroutes
  • U voldoet aan de wettelijke zorgplicht

Advies op maat

Hoppenbrouwers is uw partner op het gebied van noodverlichting. Wij kunnen u vertellen welke maatregelen voor u verplicht zijn en een vorm van noodverlichting adviseren die bij uw situatie past. Wilt u meer weten? Via het onderstaand formulier kunt u contact met ons opnemen en direct en verblijvend een offerte aanvragen.

Vraag direct een offerte aan