Noodverlichting

Noodverlichting een belangrijke veiligheidsvoorziening

Noodverlichting is een belangrijke veiligheidsvoorziening in gebouwen en bovendien in veel gevallen verplicht. De verlichting voorkomt paniek en stelt mensen in staat om via vluchtroutes snel en veilig een gebouw te verlaten. Noodverlichting gaat automatisch aan wanneer de netspanning uitvalt. Je hebt hier dus letterlijk geen omkijken naar.

Soorten noodverlichting

Noodverlichting is er in verschillende soorten. Naast de bekende groene vluchtrouteaanduiding, is er oriëntatie noodverlichting en anti-paniekverlichting. Ook bestaat er noodverlichting voor werkplekken met een verhoogd risico.

Dáárom onderhoud

Voor het goed functioneren van noodverlichting is het belangrijk dat deze perfect werkt. Om hiervoor te zorgen is regelmatige controle van de verlichting onmisbaar. Er zijn verschillende redenen om de noodverlichting jaarlijks te laten controleren en onderhouden:

  • Verhogen van de veiligheid in het gebouw
  • Zeker stellen dat de noodverlichting écht werkt als het licht uitvalt
  • De technische levensduur van de armaturen aanzienlijk verlengen
  • Waarborgen van het vereiste lichtniveau op de vluchtroutes
  • Voldoen aan de wettelijke zorgplicht

Advies op maat

Hoppenbrouwers is jouw partner op het gebied van noodverlichting. Wij kunnen je vertellen welke maatregelen verplicht zijn en een vorm van noodverlichting adviseren die bij jouw situatie past. Meer weten? Neem gerust contact op met onze inspectie afdeling. Of vraag hieronder direct en vrijblijvend meer informatie aan.

Contact met de specialist

Wil je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Thomas van Roozendaal - Technisch adviseur

Vraag direct meer informatie aan