Noodverlichting

Noodverlichting

Noodverlichting een belangrijke veiligheidsvoorziening

Noodverlichting is een belangrijke veiligheidsvoorziening in gebouwen en bovendien in veel gevallen verplicht. De verlichting voorkomt paniek en stelt mensen in staat om via vluchtroutes snel en veilig een gebouw te verlaten. Noodverlichting gaat automatisch aan wanneer de netspanning uitvalt. U heeft hier dus letterlijk geen omkijken naar.

Contact met de specialist

Specialist Inspecties Anton van Mensfoort

Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.

Anton van Mensfoort - Technisch Adviseur

Soorten noodverlichting

Noodverlichting is er in verschillende soorten. Naast de bekende groene vluchtrouteaanduiding, is er oriëntatie noodverlichting en anti-paniekverlichting. Ook bestaat er noodverlichting voor werkplekken met een verhoogd risico.

Dáárom onderhoud

Voor het goed functioneren van noodverlichting is het belangrijk dat deze perfect werkt. Om hiervoor te zorgen is regelmatige controle van de verlichting onmisbaar. Er zijn verschillende redenen om uw noodverlichting jaarlijks te laten controleren en onderhouden:

  • U verhoogt de veiligheid in het gebouw
  • U stelt zeker dat uw noodverlichting écht werkt als het licht uitvalt
  • U verlengt de technische levensduur van de armaturen aanzienlijk
  • U waarborgt het vereiste lichtniveau op de vluchtroutes
  • U voldoet aan de wettelijke zorgplicht

Advies op maat

Hoppenbrouwers is uw partner op het gebied van noodverlichting. Wij kunnen u vertellen welke maatregelen voor u verplicht zijn en een vorm van noodverlichting adviseren die bij uw situatie past. Meer weten? Neem gerust contact op met onze inspectie afdeling. Of vraag hieronder direct en vrijblijvend meer informatie aan.

Vraag direct meer informatie aan