NEN3140 en NEN1010 NEN3140 en NEN1010

Installatie en inspectie volgens de norm

Veiligheid is een vereiste voor iedere installatie. Om de kwaliteit en veiligheid van producten, diensten en processen te garanderen, worden over veel onderwerpen afspraken gemaakt. NEN (Nederlandse Norm) stelt zowel nationale als internationale normen op, onder meer op het gebied van elektrotechniek.

NEN 1010

De NEN 1010 is een productnorm voor elektrotechnische laagspanningsinstallaties. De norm bevat afspraken en veiligheidsbepalingen over waar laagspanningsinstallaties in de woning- en utiliteitsbouw en de industrie minimaal aan moeten voldoen. Hoppenbrouwers ontwerpt laagspanningsinstallaties conform de NEN 1010.

NEN 3140

De NEN 3140 is een bedrijfsvoeringsnorm voor veilig werken aan elektrische installaties. Volgens het huidige Arbobesluit zijn werkgevers verplicht om werknemers en derden (bezoekers bijvoorbeeld) een veilige en gezonde werkomgeving te bieden. Daar hoort ook bij dat de elektrotechnische installaties veilig zijn om mee te werken. Je moet kunnen aantonen dat deze periodiek gecontroleerd worden op veiligheid.

Periodieke controle

Een elektrotechnische installatie kan slijten, door veelvuldig gebruik of veroudering. Het is daarom belangrijk om de elektrotechnische installaties regelmatig te laten inspecteren. Zo draag je bij aan veilige werkomgeving.

Hoe gaan we te werk?

Met een visuele inspectie kan al in een vroeg stadium gesignaleerd worden wat de eventuele tekortkomingen van de elektrotechnische installatie zijn. Door na een visuele inspectie ook een meettechnische inspectie uit te voeren, wordt duidelijk wat de eventuele afwijkingen zijn.

Gecertificeerde inspecteurs

De inspecteurs van Hoppenbrouwers zijn gecertificeerd volgens de Scios scope 8 (gebouwgebonden installaties) en scope 9 (arbeidsmiddelen) en zijn daarmee bevoegd om periodieke inspecties uit te voeren. Om de kwaliteit te borgen, worden onze inspecteurs elke 18 maanden geaudit door Dekra.

Advies op maat

Laat je de inspectie van uw elektrische installatie aan Hoppenbrouwers over? Dan toetsen wij altijd volgens de norm die bij de aanleg van toepassing was. Na de inspectie ontvang je een uitgebreid rapport met onze bevindingen en een verbeteradvies op maat.

Meer weten? Neem gerust contact op met onze inspectie afdeling. Of vraag hieronder direct en vrijblijvend meer informatie op.

Specialist Inspecties Anton van Mensfoort

Contact met de specialist

Wil je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Anton van Mensfoor - Technisch Adviseur

Vraag een offerte aan

  • Dit betreft het totale bruto (bedrijfs)vloer oppervlak inclusief eventuele verdiepingen en heeft betrekking op één adres / aansluiting