Keuring blusmiddelen

Keuring blusmiddelen

Veiligheid tijdens calamiteiten

Veiligheid binnen uw bedrijf is heel belangrijk. Denk vooral ook aan de benodigde tools tijdens calamiteiten, zoals blusmiddelen. Preventief onderhoud zorgt ervoor dat uw blusmiddelen van goede kwaliteit zijn en blijven. De kwaliteit van blusmiddelen wordt uitgedrukt in goede blusprestaties, een stabiele werking en een lange spuitduur.

Jaarlijks onderhoud aan uw blusmiddelen is noodzakelijk om een goede werking bij een calamiteit te garanderen. Onzichtbare technische defecten of omgevingsfactoren kunnen namelijk de werking van de middelen in gevaar brengen.

NEN 2559

Het op de juiste manier periodiek onderhouden van blusmiddelen is niet vrijblijvend. Hier is een strikte onderhoudsnorm voor opgesteld: NEN 2559. De Arbowet en de Wet Milieubeheer hebben onderhoud volgens de NEN 2559 norm verplicht gesteld. Ook verzekeringsmaatschappijen en overheidsdiensten eisen een regelmatige controle van de blusmiddelen. Voldoet uw bedrijf niet aan de norm? Dan valt u bij een keuring mogelijk door de mand, wat kan leiden tot hoge boetes of zelfs sluiting. Bovendien zet u in het geval van calamiteiten de veiligheid van uzelf en uw medewerkers op het spel.

Deskundige keuring volgens de norm

Bij Hoppenbrouwers is de keuring van uw blusmiddelen in goede handen. Meer weten? Neem gerust contact op met onze inspectie afdeling. Of vraag hieronder direct en vrijblijvend meer informatie aan.

Specialist Inspecties Anton van Mensfoort

Contact met de specialist

Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.

Anton van Mensfoort - Technisch Adviseur

Vraag direct meer informatie aan