Keuring arbeidsmiddelen Keuring arbeidsmiddelen

Veilige elektrische arbeidsmiddelen

Als werkgever stel je arbeidsmiddelen ter beschikking. Het is belangrijk dat die veilig zijn en blijven. Elektrische arbeidsmiddelen kunnen bij een incident aardig wat schade aanrichten, ook aan personen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en kans op beschadiging of slijtage is altijd aanwezig, vooral bij regelmatig gebruik. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte kabel of leiding, een beschadigde behuizing of verminderde isolatiewaarde. Onderhoud en inspectie aan elektrische arbeidsmiddelen is daarom belangrijk. Bovendien zorgt een periodieke inspectie van elektrische arbeidsmiddelen ervoor dat je kunt aantonen dat je aan de regels voldoet.

Risico Inventarisatie & Evaluatie Richtlijn Arbeidsmiddelen (2009/104/EG)

De Arbowet verplicht iedere werkgever om te streven naar optimale arbeidsomstandigheden. De arbeidsmiddelen vallen daar ook onder. Om die te toetsen is de Risico Inventarisatie & Evaluatie Richtlijn Arbeidsmiddelen in het leven geroepen. Met een periodieke keuring controleer je regelmatig of de arbeidsmiddelen (nog) voldoen aan de Richtlijn Arbeidsmiddelen. Hoe vaak die keuring moet plaatsvinden, is afhankelijk van een aantal (omgevings)factoren.

Onderhoudsovereenkomsten

Hoppenbrouwers kan je adviseren over de RI&E én deze voor jou uitvoeren. Wij rapporteren onze bevindingen overzichtelijk, met verwijzingen naar de gebruikte normen. Wij geven je ook adviezen over hoe je risico’s kunt beperken, zonder in te leveren op gebruiksvriendelijkheid van de arbeidsmiddelen.

Met een onderhoudsovereenkomst nemen we de totale zorg voor periodieke inspecties en onderhoud uit handen. Zo weet je zeker dat je altijd voldoet aan de wettelijke eisen én dat je het personeel een veilige werkomgeving biedt.

Meer informatie over de RI&E, of weten wat het kost? Neem gerust contact op met onze inspectie afdeling. Of vraag hieronder direct en vrijblijvend meer informatie aan.

Contact met de specialist

Wil je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Thomas van Roozendaal - Technisch adviseur

Vraag direct meer informatie aan