fbpx

Keuring arbeidsmiddelen

Keuring arbeidsmiddelen

Veilige elektrische arbeidsmiddelen

Als werkgever stelt u arbeidsmiddelen ter beschikking. Het is belangrijk dat die veilig zijn en blijven. Elektrische arbeidsmiddelen kunnen bij een incident aardig wat schade aanrichten, ook aan personen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en kans op beschadiging of slijtage is altijd aanwezig, vooral bij regelmatig gebruik. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte kabel of leiding, een beschadigde behuizing of verminderde isolatiewaarde. Onderhoud en inspectie aan elektrische arbeidsmiddelen is daarom belangrijk. Bovendien zorgt een periodieke inspectie van elektrische arbeidsmiddelen ervoor dat u kunt aantonen dat u aan de regels voldoet.

Risico Inventarisatie & Evaluatie Richtlijn Arbeidsmiddelen (2009/104/EG)

De Arbowet verplicht iedere werkgever om te streven naar optimale arbeidsomstandigheden. De arbeidsmiddelen vallen daar ook onder. Om die te toetsen is de Risico Inventarisatie & Evaluatie Richtlijn Arbeidsmiddelen in het leven geroepen. Met een periodieke keuring controleert u regelmatig of uw arbeidsmiddelen (nog) voldoen aan de Richtlijn Arbeidsmiddelen. Hoe vaak die keuring moet plaatsvinden, is afhankelijk van een aantal (omgevings)factoren.

Onderhoudsovereenkomsten

Hoppenbrouwers kan u adviseren over de RI&E én deze voor u uitvoeren. Wij rapporteren onze bevindingen overzichtelijk, met verwijzingen naar de gebruikte normen. Wij geven u ook adviezen over hoe u risico’s kunt beperken, zonder in te leveren op gebruiksvriendelijkheid van de arbeidsmiddelen.

Met een onderhoudsovereenkomst nemen we de totale zorg voor periodieke inspecties en onderhoud uit handen. Zo weet u zeker dat u altijd voldoet aan de wettelijke eisen én dat u uw personeel een veilige werkomgeving biedt.

Meer informatie over de RI&E, of weten wat het kost? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor de keuring van uw arbeidsmiddelen.

Vraag direct een offerte aan