Noodverlichting

Noodverlichting

Waar is hier de nooduitgang?

Noodverlichting is een belangrijk onderdeel van de veiligheidsvoorzieningen in gebouwen. Het treedt automatisch in werking zodra de netspanning uitvalt of terugvalt. Noodverlichting bestaat naast de bekende groene vluchtroute aanduiding ook uit oriëntatie noodverlichting en anti-paniekverlichting. Noodverlichting stelt bezoekers in staat om via vluchtroutes snel en veilig het gebouw te verlaten en het voorkomt paniek.

Daarnaast bevat noodverlichting ook de verlichting van werkplekken met een verhoogd risico, zodat de werkzaamheden veilig kunnen worden afgerond voordat het gebouw wordt verlaten. Gestructureerd zorg dragen voor de veiligheid van bezoekers is niet alleen wettelijk verplicht, maar ook een verantwoordelijkheid van iedere organisatie.

 

Hoppenbrouwers is op dit vlak graag uw partner. Wij kunnen u adviseren: wat is er verplicht, welke vorm van noodverlichting past het beste in uw situatie, wat heeft u verder daarbij nodig? Via het onderstaand formulier kunt u direct en verblijvend een offerte aanvragen om te bekijken wat het onderhoud van uw installatie kost. Daarnaast kunt u hier ook aangeven of u behoefte heeft aan meer informatie waarna we contact met u opnemen voor een afspraak.

 

Onderhoud = behoud van uw noodverlichting!

Bij calamiteiten functioneert de stroomvoorziening vaak niet meer. Als het gaat om veiligheid speelt juist dan de noodverlichting een zeer belangrijke rol. Echter, het juist functioneren van een noodverlichtingsinstallatie kan slechts worden gewaarborgd als deze zich in een perfecte werkingsstaat bevindt. Daarom is een regelmatige controle dan ook noodzakelijk voor de goede werking tijdens spanningsuitval.

 

Waarom jaarlijks onderhoud aan uw noodverlichting?

  • U verhoogt de veiligheid in het gebouw.
  • U stelt zeker dat uw noodverlichting écht werkt als het licht uitvalt.
  • U verlengt de technische levensduur van de armaturen aanzienlijk.
  • U waarborgt het vereiste lichtniveau op de vluchtroutes.
  • U voldoet aan de wettelijke zorgplicht.

 

Vraag hier direct geheel vrijblijvend een offerte op voor het onderhoud aan uw noodverlichting.

 

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail