Keuring blusmiddelen

Keuring blusmiddelen

Om veiligheid te realiseren zijn blusmiddelen van een goede kwaliteit zéér belangrijk. Kwaliteit wordt uitgedrukt in bedrijfszekerheid, goede blusprestaties, grote worplengte en een lange spuitduur. Dit kunt u uitsluitend waarborgen door middel van preventief onderhoud.

 

Jaarlijks onderhoud aan uw blusmiddelen is noodzakelijk om een goede werking bij een calamiteit te garanderen. Technische (niet zichtbare) defecten of omgevingsfactoren kunnen namelijk de bedrijfszekerheid van het toestel in gevaar brengen.

 

NEN2559

Het op de juiste manier periodiek onderhouden van blusmiddelen is niet vrijblijvend. De onderhoudsnorm NEN2559 voorziet per 1 september 2001 in een strikte procedure voor dit onderhoud. Onderhoud volgens NEN2559 wordt geëist door de Arbowet en de Wet Milieubeheer. Bovendien eisen ook verzekeringsmaatschappijen en overheidsdiensten periodiek onderhoud van blusmiddelen volgens deze norm. Tekortkomingen kunnen bij controles van diverse instanties of bij noodsituaties leiden tot hoge boetes of zelfs bedrijfssluitingen.

 

Vraag hier direct geheel vrijblijvend een offerte op voor uw keuring van blusmiddelen.

 

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail