Blijf operationeel met softwaremigratie Blijf operationeel met softwaremigratie

Migreer software vroegtijdig en blijf operationeel

De primaire reden om te migreren is omdat de hardware van de besturing of de programmeerpakketten niet meer worden geleverd of ondersteund met updates en upgrades van de leverancier. Bovendien voldoen verouderde systemen ook niet altijd meer aan jouw kwaliteitseisen of productiecapaciteit. En onderhoud wordt ondertussen steeds prijziger: reserve-onderdelen zijn steeds moeilijker te vinden als de leverancier de software niet meer ondersteund. Tijd voor een migratietraject.  

Voor de meest gangbare configuraties hebben wij een pasklare oplossing en de ervaring om deze gecontroleerd te implementeren. Een goed voorbereide migratie is in veel gevallen al binnen één werkdag op locatie te realiseren. Wij adviseren over de mogelijkheden en maken de kosten en baten inzichtelijk. Zo maak jij een weloverwogen beslissing.

Harld Damen_software engineering

Neem contact op

Wil je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Harld Damen

Drie oplossingen

Oude software vervangen met een nieuwe versie van dezelfde leverancier
Overstappen naar een leverancier
Maatwerk creëren

1. Oude software vervangen met een nieuwe versie

Als een merk stopt met de ondersteuning van de besturingssoftware of hardware van de besturing, dan zijn er verschillende manieren om de continuïteit van processen te garanderen. Eén daarvan is het migreren naar een nieuwe versie controller (PLC) van hetzelfde merk. De andere mogelijkheid is om voor een ander merk te kiezen. Voor beide oplossingen hebben wij de expertise in huis.

2. Ander merk/platform

Past de huidige besturingssoftware nog wel bij jouw bedrijf? Is bijvoorbeeld het merendeel van de PLC’s ondertussen in jouw locatie gestandaardiseerd op één merk? Migreer dan de nieuwe software dan daarnaartoe. Door te standaardiseren en dezelfde hardware, applicatiestructuur en bouwstenen te gebruiken, wordt het makkelijker om storingen op te lossen en voorraden te minimaliseren.

3. Maatwerk besturingssoftware

Besturingssoftware is natuurlijk altijd maatwerk, maar onze afdeling industrial IT biedt een extra dimensie. Wij ontwikkelen software ‘from scratch’ en richten die speciaal voor jouw bedrijfsprocessen in. Zo worden wensen tot in perfectie gerealiseerd.