Zonnepanelen monitoring

Zonnepanelen monitoring

Wat leveren uw zonnepanelen op?

U wilt een optimaal rendement uit uw zonnepanelen halen. Maar weet u wat uw zonnepaneelinstallatie nu eigenlijk oplevert? Het monitoren van uw energieverbruik biedt inzicht in uw zonne-energie. Zo weet u precies hoeveel energie uw panelen opleveren en hoeveel u hiervan gebruikt.

Contact met de specialist

Specialist Duurzame Energie

Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.

Wouter Hendrickx - Clusterleider Duurzame Energie

Dagelijks het rendement monitoren

Voor het monitoren van zonnepanelen werkt Hoppenbrouwers Techniek met het Solar Boulevard pakket. Dit totaalconcept biedt dagelijks online inzicht in de prestaties en het rendement van uw zonnepanelen. Hierdoor kan Hoppenbrouwers proactief op eventuele storingsmeldingen van uw systeem reageren. Als eigenaar van zonnepanelen heeft u binnen het systeem online een persoonlijke klantpagina. Hier krijgt u inzicht in de dagelijks gerealiseerde energieopbrengst en daarmee het rendement van uw zonnepanelen.

Opbrengst zonnepanelen vergelijken

Aan de hand van de verzamelde gegevens, berekent het systeem dagelijks de gerealiseerde opbrengst en vergelijkt het deze met de opbrengst van andere zonnepaneelinstallaties in uw postcodegebied. Wanneer uw opbrengst erg tegenvalt, kunnen we hier direct op acteren. Door het verzamelen en analyseren van de opbrengst van uw zonnepanelen over langere periodes, kunnen we ook minder opvallende tekortkomingen tijdig signaleren. Zo voorkomen we dat de opbrengst van uw zonnepanelen onverwacht tegenvalt.

Benieuwd naar de opbrengst van onze eigen zonnepanelen? Deze kunt u hier volgen.

Slimme meter uitlezen

Beschikt u over een slimme meter? Dan kunt u uw Solar Boulevard pakket uitbreiden. De opbrengstgegevens van uw zonnepanelen worden dan gecombineerd met de rest van uw energieverbruik. Zo ziet u hoeveel van de opgewekte zonnestroom u zelf verbruikt, hoeveel u teruglevert aan het elektriciteitsnet en op welke momenten u stroom inkoopt bij uw energieleverancier.

Als u ook beschikt over een digitale gasmeter die is gekoppeld aan uw slimme meter, wordt ook het gasverbruik inzichtelijk gemaakt, zowel de hoeveelheden als de kosten. Zo kunt u met de dag-, maand- en jaaroverzichten eenvoudig uw energierekening controleren.

U kunt altijd contact met ons opnemen.