Zonnepanelen monitoring

Zonnepanelen monitoring

Wat leveren uw zonnepanelen op?

Zonnepanelen zijn een investering, maar u wilt ook weten of ze daadwerkelijk opleveren wat u had verwacht. Door het energieverbruik te monitoren krijgt u inzicht in de opbrengst van uw zonnepanelen. Het gebruik van zonnepanelen wordt namelijk pas interessant als u weet hoeveel energie dit oplevert en hoeveel energie u hiervan verbruikt.

 

De opbrengst van onze eigen zonnepanelen is openbaar en hier online te volgen.

 

Solar Boulevard pakket

Solar Boulevard™ is een totaalconcept voor monitoring en customer care van operationele installaties met zonnepanelen.  Hoppenbrouwers verkrijgt hiermee dagelijks online inzicht in de performance van uw zonnepanelen. Zo kunnen wij proactief op eventuele storingsmeldingen van uw systeem reageren. Tegelijkertijd heeft u als eigenaar van zonnepanelen met het Solar Boulevard™ pakket een persoonlijke klantpagina. Via uw computer of mobiele telefoon heeft u online inzicht over de dagelijks gerealiseerde energieopbrengst en daarmee het rendement van uw zonnepanelen en dus investering.

 

Berekening van opbrengsten zonnepanelen

Op grond van alle verzamelde meetgegevens, berekent Solar Boulevard™ per systeem dagelijks of de gerealiseerde opbrengst niet uit de toon valt bij het gewogen gemiddelde van andere zonnepaneel installaties in het zelfde postcode gebied. Bij de berekening van dit gemiddelde wordt zorgvuldig rekening gehouden met de capaciteit van iedere individuele installatie, de hellingshoek waaronder deze ter plaatse is gemonteerd en de afwijking ten opzichte van de optimale zuidoriëntatie.

 

Door verzameling en analyse van de opbrengsten van uw zonnepanelen over langere periodes, worden ook minder opvallende tekortkomingen tijdig gesignaleerd. Bijvoorbeeld; matig functionerende zonnepanelen of onvoorziene schaduwvorming. Hiermee behoedt Hoppenbrouwers u voor onverwacht opbrengstverlies van uw zonnepanelen op de langere termijn.

 

Slimme meter uitlezen

Beschikt u over een slimme meter dan kunt u uw Solar Boulevard™ pakket uitbreiden. Groot voordeel van deze slimme meter uitlezer is dat de opbrengstgegevens van uw zonnepanelen worden gecombineerd met de rest van uw energieverbruik. Zo ziet u hoeveel van de opgewekte zonnestroomu zelf verbruikt, hoeveel u terug levert aan het elektriciteitsnet en op welke momenten u stroom inkoopt bij uw energieleverancier.

 

Als u ook beschikt over een digitale gasmeter, die is gekoppeld aan uw slimme meter, wordt ook het gasverbruik inzichtelijk gemaakt. Naast de hoeveelheden worden ook de kosten inzichtelijk gemaakt en kunt u met de dag-, maand- en jaaroverzichten eenvoudig uw energierekening controleren. 

 

Bekijk hier de demo installaties van Solar Care.

 

Aanvraag Solar Care -Monitoring

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail