Zonneboilers

Zonneboilers

Duurzaam verwarmen met een zonneboiler

Een zonneboiler biedt u de mogelijkheid om op duurzame wijze uw water te verwarmen. Zo verbruikt u minder gas, wat leidt tot een lagere energierekening én een beter milieu.

Contact met de specialist

Adviseur duurzame energie

Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.

Jeroen Oudermans - Adviseur Duurzame Energie

Hoe werkt een zonneboiler?

Om op duurzame wijze uw water te verwarmen, kunt u een zonneboiler in uw woning of bedrijfspand en zonnecollectoren op uw dak laten plaatsen. De boiler en collectoren worden door een solarleiding met elkaar verbonden. De zonneboiler werkt samen met uw verwarmingsketel of warmtepomp. Wanneer de zon schijnt, wordt deze warmte gebruikt om uw water te verwarmen. Wanneer de gewenste temperatuur niet wordt bereikt, bijvoorbeeld wanneer de zon niet of niet fel genoeg schijnt, wordt het water (bij)verwarmd met de verwarmingsketel of warmtepomp.

Twee soorten zonnecollectoren

Er zijn twee soorten zonnecollectoren verkrijgbaar:

Vlakke plaatcollector: deze robuuste collector is goedkoop in de aanschaf en wordt in de meeste gevallen gekozen.

Vacuümbuiscollector: deze wat duurdere collector is wat fragieler en duurder in de aanschaf, maar heeft wel een iets hoger rendement.

Subsidie voor zonneboilers

Onze experts geven u graag advies en installeren uw zonneboiler en zonnecollectoren vakkundig in uw woning of bedrijfspand. Sinds 1 januari 2016 kunt u bij aanschaf van een zonneboiler de subsidie ISDE (Investerings Subsidie Duurzame Energie) aanvragen. De hoogte van het bedrag dat u ontvangt is afhankelijk van het systeem dat u plaatst. U moet de subsidie uiterlijk zes maanden na het ondertekenen van de offerte aanvragen. Indien gewenst kunnen wij u hierbij helpen.

Meer informatie over zonneboilers? Neem dan contact op met onze specialist Jeroen Oudermans.