Warmtepompen

Warmtepompen

Duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Warmtepompen maken het mogelijk om op duurzame wijze uw woning of bedrijfspand te verwarmen. Een warmtepomp gebruikt warmte uit de buitenlucht, de grond of het grondwater en verplaatst deze naar uw woning. Zo kunt u rekenen op een prettige binnentemperatuur.

Contact met de specialist

Adviseur duurzame energie

Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.

Jeroen Oudermans - Adviseur Duurzame Energie

Wanneer een warmtepomp?

Warmtepompen kunnen niet in ieder gebouw geplaatst worden. Dit is onder meer afhankelijk van de isolatie van uw woning of bedrijfspand en de manier van verwarmen. Een warmtepomp is vooral rendabel als u vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren heeft. Onze experts komen graag bij u langs om te kijken of het in uw situatie loont om een waterpomp aan te schaffen.

Drie typen warmtepompen

Hoppenbrouwers Techniek werkt met drie bekende warmtepompsystemen. Onze vakmensen helpen u graag bij uw zoektocht naar de juiste warmtepomp en kunnen deze voor u installeren.

Grond-watersysteem

Een grond-watersysteem haalt warmte uit de grond. Dit systeem heeft een zeer hoog rendement. Grond-watersystemen mogen alleen geplaatst worden door BRL6000-21 gecertificeerde installateurs. Hoppenbrouwers Techniek beschikt over deze certificering.

Lucht-watersysteem

Een lucht-watersysteem haalt warmte uit de buitenlucht. Het systeem bestaat uit een buiten- en een binnenunit. Lucht-watersystemen zijn in aanschaf goedkoper dan grond-watersystemen. Wanneer de buitenlucht echter kouder is, heeft het systeem meer elektrisch vermogen nodig om de temperatuur in een woning of bedrijfspand op peil te houden.

Lucht-luchtsysteem

Lucht-luchtsystemen zijn beter bekend als airco’s. Dit type systeem is één van de goedkoopste warmtepompen. Het nadeel van een lucht-luchtsysteem is dat de ruimte na het uitschakelen van de warmtepomp snel afkoelt. Lucht-luchtsystemen mogen alleen geplaatst worden door installateurs met een STEK certificaat. Hoppenbrouwers beschikt hierover.

Subsidies bij warmtepompen

Wanneer u een warmtepomp aanschaft, komt in aanmerking voor de Investerings Subsidie Duurzame Energie (ISDE). De hoogte van deze subsidie is afhankelijk van het systeem dat u plaatst. Een aanvraag moet uiterlijk zes maanden na het ondertekenen van de offerte worden ingediend. Hoppenbrouwers Techniek kan u helpen bij deze aanvraag.

Meer informatie over warmtepompen? Neem dan contact op met onze specialist Jeroen Oudermans.