Warmtepomp installeren Warmtepomp installeren

Let op:

Door leveringsproblemen zijn wij helaas genoodzaakt om een stop te zetten op het aanmeldproces. Dat betekent dat er op dit moment geen aanmeldingen voor warmtepompen van Hoppenbrouwers gedaan kunnen worden. Hoelang deze stop zal duren is voor alsnog niet bekend.

Warmtepomp installeren voor een aangenaam binnenklimaat

Creëer een aangenaam binnenklimaat op een duurzame manier met een warmtepomp. De installatie verwarmt de woning of het bedrijfspand met niets meer dan de buitenlucht, grond of het grondwater. Laat het installeren van de warmtepomp over aan een deskundig en gecertificeerd bedrijf: Hoppenbrouwers Techniek. Word zo duurzamer en bespaar op stookkosten.

Hoppenbrouwers beschikt over:

  • BRL6000-21
  • STEK

Voorwaarden warmtepomp

Dat een warmtepomp een uitstekende duurzame oplossing is, betekent niet dat het de beste oplossing voor iedereen is. Zo zijn er een aantal voorwaarden waar een pand aan moet voldoen om het maximale uit de warmtepomp te halen. Die moet onder meer goed geïsoleerd zijn. En het is vooral rendabel wanneer je vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren hebt.

Duurzaam advies aan huis

Om deskundig te adviseren, brengen wij jouw woning uitgebreid in kaart tijdens een opname aan huis. Onze adviseur biedt een gedegen advies en een maatwerkofferte voor het duurzamer verwarmen van de woning.

  • Energetische schouw van de woning
  • Opname van de huidige verwarmings- en energieleveringssituatie
  • Berekening/inschatting van de haalbaarheid van de toepassing van een warmtepomp
  • Voorstel voor duurzame oplossing met een warmtepomp en/of andere duurzame installatietechnische maatregelen en aanpassingen

Deskundig & eerlijk advies op basis van opname: €599,- (incl. btw)

  • Advies aan huis (duur: 2 uur)
  • Energetische schouw en haalbaarheidsberekening
  • Vrijblijvende maatwerkofferte warmtepomp en/of andere duurzame maatregelen

Drie typen warmtepompen

Jouw wensen, het type pand en de manier van verwarmen zijn van invloed op welk type warmtepomp je het beste kunt laten installeren. Wij adviseren je daar graag over. Hoppenbrouwers werkt met drie bekende systemen. Alleen gecertificeerde bedrijven mogen die installeren. Wij zijn daar een van.

Grond-watersysteem

Met een grond-watersysteem haal je een oplossing in huis met een zeer hoog rendement. Dat maakt de duurzame investering meer dan waard. Nadat wij de warmtepomp installeren, haalt het systeem warmte uit de grond.

Lucht-watersysteem

Een lucht-watersysteem haalt juist warmte uit de buitenlucht. De buiten- en binnenunit schaf je goedkoper aan dan een grond-watersysteem. Kleine kanttekening: wanneer de buitenlucht erg koud is, heeft het systeem meer elektrisch vermogen nodig om de gewenste temperatuur te bereiken en behouden. Dat kost je dus iets meer.

Lucht-luchtsysteem

De technische term is lucht-luchtsysteem, maar de meeste mensen kennen het als airco. Warmtepompen verwarmen en verkoelen de ruimte. Een fijn voordeel voor snikhete zomers en ijskoude winters. De investeringskosten zijn laag, maar weet dat de ruimte snel afkoelt wanneer je het systeem uitzet.

Laat je adviseren over de typen warmtepompen en maak een weloverwogen beslissing.

Warmtepomp installeren met subsidie

Duurzame keuzes mogen beloond worden. Daarom maak je met een warmtepomp aanspraak op de Investeringsubsidie duurzame energie (ISDE). De hoogte daarvan is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het type warmtepomp. Dien de aanvraag uiterlijk zes maanden na het ondertekenen van de offerte in om in aanmerking te komen. Hulp of advies nodig? Wij staan voor je klaar.