Reinigen zonnepanelen

Reinigen zonnepanelen

Regelmatige reiniging voor een optimaal rendement

Vanzelfsprekend wilt u een optimaal rendement uit uw zonnepanelen halen. Het is in dat geval belangrijk om de zonnepanelen regelmatig te laten reinigen.

Waarom uw zonnepanelen reinigen?

Leveranciers en fabrikanten geven vaak aan dat zonnepanelen zelfreinigend zijn. Toch kan ook in dit geval een waas van stof, zand, vogelpoep en materiaal dat afkomstig is van de uitstoot van naburige industrieën ervoor zorgen dat uw zonnepanelen vervuild raken. Dit vuil kan ten koste gaan van de lichtintensiteit en zo zorgen voor een lagere opbrengst. Zonde van uw investering. Voor een optimaal rendement en een lange levensduur van uw zonnepanelen is het raadzaam de zonnepanelen regelmatig te laten schoonmaken.

Reiniging met een zachte borstel

De reiniging van zonnepanelen gebeurt met ontkalkt water, ook wel osmosewater genoemd. De panelen worden met een zachte borstel schoongemaakt om beschadigingen te voorkomen. Hoppenbrouwers kan deze reiniging voor u verzorgen.

Uw zonnepanelen laten reinigen door Hoppenbrouwers? Vraag direct een offerte aan!

Specialist Duurzame Energie

Contact met de specialist

Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.

Wouter Hendrickx - Clusterleider Duurzame Energie