Investeringskosten van duurzame maatregelen Investeringskosten

Investeringskosten vs terugverdientijd

Jij wilt rendabel investeren in duurzaamheid. Daarvoor breng je in kaart welke maatregelen de beste terugverdientijd hebben. Een aantal factoren zijn daarop van invloed. Voordat je aan de haal gaat met een rekenmachine of Excel, nemen we de belangrijkste aandachtspunten bij het bepalen van de hoogte van de investeringskosten met je door.

Ledverlichting

In oude bedrijfspanden hangen vaak nog conventionele lichtbronnen. Zonde, want je bespaart tussen de 50 en 70 procent op de energiekosten als je die vervangt door ledverlichting. En dan hebben we het nog niets eens over de kostenbesparing als je kiest voor slimme verlichting. Door gebruik te maken van bewegingssensoren en lampen die op vaste tijdsstippen aan- en uitgaan, verbruik je minder energie.    

Tip: Maak het visueel

Wil je duurzaamheid een prominente plek geven in jouw bedrijf? Maak dan alle duurzame oplossingen inzichtelijk en visueel. Laat bijvoorbeeld op een scherm bij de receptie realtime de hoeveelheid CO2-uitstoot en het energieverbruik zien. Dat zet jouw duurzame imago kracht bij.