Inspectie zonnepanelen

Inspectie zonnepanelen

Is uw zonnestroominstallatie veilig en levert hij het gewenste vermogen?

Iedere nieuwe zonnepaneleninstallatie moet bij oplevering geïnspecteerd worden volgens de NEN-normering. Om een zo hoog mogelijk rendement te behalen, is het daarnaast  verstandig om iedere twee jaar uw zonnepaneleninstallatie te laten inspecteren. Zo weet u zeker dat deze perfect werkt.

Contact met de specialist

Clusterleider duurzame energie Wouter Hendrickx van Hoppenbrouwers Techniek

Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.

Wouter Hendrickx - Clusterleider Duurzame Energie

Defecten voorkomen door inspectie zonnepanelen

Wanneer er een defect in één enkele cel van uw zonnepanelen ontstaat, kan dit – omdat de panelen in serie zijn geschakeld – leiden tot het niet functioneren van een complete string. Het gevolg is een lager rendement. Defecten worden vaak niet meteen gevonden, omdat de aangesloten omvormers deze niet herkennen. De verminderde opbrengst wordt aan de weersomstandigheden toegeschreven. Door uw zonnepanelen regelmatig te laten inspecteren, worden deze defecten wel opgespoord én opgelost.

Goede brandveiligheid door inspectie bekabeling

Wij adviseren om ook de kabels van zonnepanelen te laten inspecteren. De (kunststof) isolatiematerialen kunnen door weersinvloeden beschadigen. Op dagen met veel zon, wekt de installatie veel stroom op. Ontstaat er ergens in de installatie een slechte verbinding? Dan kan deze erg warm worden en kan er zelfs brand ontstaan. Tijdens een inspectie worden alle verbindingen gecontroleerd en kabels doorgemeten. Het inspectierapport is een belangrijk document voor uw brandverzekering.

Regelmatige inspecties

Hoppenbrouwers Techniek raadt aan om elke twee jaar uw zonnepanelen te laten inspecteren. Met een uitgebreide inspectie volgens de NTA 8013 bent u ervan verzekerd dat uw installatie optimaal werkt. Als erkend installateur hebben wij de kennis, materialen en middelen in huis om deze inspectie uit te voeren.

Inspectie nodig? U kunt altijd contact met ons opnemen of direct een inspectie aanvragen.