Inspectie zonnepanelen

Inspectie zonnepanelen

Is uw zonnestroominstallatie veilig en levert hij het gewenste vermogen?

Iedere elektrische aansluiting dient bij oplevering geïnspecteerd te worden volgens de NEN1010. Dit geldt ook voor een zonnepanelen installatie.

 

Defecten in uw zonnepanelen voorkomen

Een defect in één enkele cel kan leiden tot het niet functioneren van een complete string doordat de panelen in serie zijn geschakeld. Het theoretische rendement wordt dan niet behaald. De aangesloten omvormers kunnen defecten in panelen niet herkennen en de verminderde opbrengst wordt vaak aan de weersomstandigheden toe geschreven. Door uw zonnepanelen te laten inspecteren worden deze defecten wel opgespoord en kan indien nodig aanspraak op de fabrieksgarantie worden gemaakt.

 

Inspectie van bekabeling

De kabels van de zonnepanelen alsmede de zonnepanelen zelf worden blootgesteld aan de weersinvloeden. Hierdoor kunnen (kunststof) isolatie materialen beschadigd raken. Op dagen met veel zonneschijn zal er veel stroom worden opgewekt. Als er ergens in de elektrische installatie een slechte verbinding zit kan hierdoor warmte ontstaan en in het ergste geval zelfs brand. Tijdens een inspectie worden deze verbindingen gecontroleerd en kabels doorgemeten. Het inspectierapport is een belangrijk document voor de brandverzekering.

 

Het twee jaarlijks inspecteren van uw zonnepanelen is aan te raden. Met een uitgebreide inspectie volgens de NTA 8013 bent u ervan verzekerd dat de aangelegde installatie goed werkt maar ook opbrengt wat u ervan mag verwachten. Als erkend installateur hebben wij de kennis, materialen en middelen in huis om deze inspectie uit te voeren.

 

Aanvraag inspectie PV installaties

 

 

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail