Huis verduurzamen

Huis verduurzamen

In 1 week je huis verduurzamen? Zo doe jij dat

De verwarming een graad lager zetten, het licht niet onnodig aan laten staan en de kraan dichtdraaien tijdens het tandenpoetsen: die maatregelen om de rekening te verlagen en Moeder Natuur te helpen, zitten waarschijnlijk al in je gewoontes vastgeroest. Maar heb je al eens de weg naar een écht duurzaam huis bewandeld? Die tour hoeft niet langer dan één week te duren.

Stap 2: Laat de zon voor je werken

Zonnepanelen verschijnen steeds vaker in het Nederlandse straatbeeld. Dat is niet zo vreemd: ze verlagen de energierekening, beperken de CO2-uitstoot en functioneren op een onuitputtelijke bron. De zon schijnt immers altijd, zelfs in de winter. Genoeg redenen om panelen op het dak te plaatsen en zo je huis te verduurzamen.

Duurzame Energie voor Particulieren

Terugverdienen

Toch stappen we nog niet massaal over op zonne-energie. De voornaamste reden is het prijskaartje dat eraan vastzit. Maar is dat wel echt zo hoog, als je kijkt naar wat je ervoor terugkrijgt? De maandelijkse vaste lasten gaan immers direct omlaag en zonnepanelen gaan zo’n 25 jaar mee. Je plukt er dus lange tijd de vruchten van.

Wanneer het kwik stijgt en de zonnestralen langdurig achter de wolken vandaan komen, draaien jouw zonnepanelen overuren. Wist je dat je de overbodige opgewekte energie soms kunt ‘terugsturen’ naar jouw energieleverancier? Daar krijg je een vergoeding voor, als een bedankje. Ook zo bespaar je op de energierekening. En het mooie is: voor niets gaat de zon op. Je hoeft er dus niets voor te doen.

Ontdek wat de installatie van jouw zonnepanelen kost en zet de investering af tegen het geld dat je per jaar bespaart.

Stap 4: Pak met ons door

Met deze maatregelen is jouw woning in één klap duurzamer. Gun je jezelf nog wat extra tijd dan die ene week, dan zijn er nog veel meer slagen te maken. Isoleer de hele woning, installeer een spouwmuur en vervang ramen met dubbelzijdig glas. Laat ons daarna een milieuvriendelijke warmtepomp installeren.

Een van onze collega’s komt met veel plezier bij je langs om te ontdekken welke maatregelen doeltreffend zijn voor jouw woning, het milieu en de portemonnee. Vervolgens begeleiden we je stap voor stap. Zo wordt jouw huis verduurzamen appeltje-eitje. We vertellen je waar je het beste kunt beginnen, wat het je kost en wat het je oplevert. Loont een maatregel te weinig? Dan zijn we daar goudeerlijk in.

Welke stappen zet jij de komende tijd? Bepaal die met ons.