Duurzaam verwarmen met een zonneboiler Zonneboilers – duurzaam verwarmen

Duurzaam verwarmen van een pand

Minder gas verbruiken werkt twee grote voordelen in de hand: een lagere rekening én een beter milieu. Bereik het met een zonneboiler. Dit systeem verwarmt jouw woning of bedrijfspand en water met de kracht van de zon. Laat de installatie van de zonneboiler aan Hoppenbrouwers Techniek over en reken op een hoge kwaliteit in installatie waar je nog jaren van geniet.

Zo werkt het

Het pand verwarmt zodra zonnestralen op het dak neerstrijken. Nemen wolken de overhand? Dan schakelt de zonneboiler voor wat extra power over op de verwarmingsketel of warmtepomp.

Een zonneboiler in het pand en zonnecollectoren op het dak: meer is er niet nodig om duurzaam te verwarmen. Wij koppelen het systeem met een solarleiding en verbinden het aan de verwarmingsketel of warmtepomp.

Duurzaam verwarmen met subsidie

De overheid beloont een duurzame keuze in de vorm van de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). De hoogte van het bedrag dat je ontvangt is afhankelijk van het systeem dat je plaatst. Je moet de subsidie uiterlijk zes maanden na het ondertekenen van de offerte aanvragen. Vraag ons gerust om advies. Onze deskundigen staan voor je klaar.

Twee soorten zonnecollectoren

Duurzaam verwarmen met een zonneboiler kan met twee soorten zonnecollectoren. Dit kan met een vlakke plaatcollector, een robuust systeem en is goedkoop in de aanschaf. Of kies voor de vacuümbuiscollector. Deze variant is weliswaar wat duurder, maar heeft wel een hoger rendement.

Laat je adviseren door onze duurzaamheid experts.

John van Tilborg Projectleider Hoppenbrouwers Techniek

Contact met de specialist

Wil je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

John van Tilborg - Projectleider duurzame energie