Hoe verduurzaam je jouw bedrijf?

Hoe verduurzaam je jouw bedrijf?

8 redenen om jouw bedrijf te verduurzamen

Als duurzaamheid nog niet op de bedrijfsagenda staat, dan wordt het nu echt tijd. Milieubewuste keuzes dragen namelijk aan zoveel bij: het imago, de verlaging van de energierekening, werkomgeving en uiteraard Moeder Aarde. We hebben maar liefst 8 redenen voor je opgesomd. Laat je overtuigen.

1. Verminder het energieverbruik

Door zonnepanelen, een warmtepomp en duurzame verlichting te installeren, daalt je energierekening. Een flinke kostenpost. Behoorlijk belangrijk voor alle bedrijven die nadenken over duurzame maatregelen. Hier geldt wel: goedkoop is duurkoop. Investeer daarom altijd in hoogwaardige duurzame installaties en heb er langer profijt van.

Hoe verduurzaam je jouw bedrijf?

3. Prettige werkomgeving

Door de energiebesparings- en informatieplicht voelen duurzaamheidsinvesteringen misschien als een ‘moetje’. Maar zie het liever als een cadeau. Aan jezelf en aan collega’s. Door goede isolatie is het pand in de zomer aangenamer omdat het goed koel blijft en in de winter juist lekker warm. Betere ventilatie en slimme meters dragen bij aan een fijner binnenklimaat. Creëer zo een prettigere werkomgeving voor iedereen.

Elektrotechnische installaties bij Avans+

5. Groene uitstraling

Het is onder millennials niet meer dan normaal om dagelijks rekening te houden met hun bijdrage aan het milieu. Steeds meer mensen maken milieubewuste en maatschappelijke keuzes en verwachten van bedrijven hetzelfde. Bijna driekwart van de consumenten vindt dat organisaties een positieve bijdrage aan de maatschappij moeten leveren, blijkt uit onderzoek. Het verduurzamen van jouw bedrijf is dus ook interessant voor een groen imago. Zet die boodschap kracht bij met duurzaamheidsmaatregelen.

Uurloner Giel Brekelmans van Hoppenbrouwers Techniek

6. Toekomstbestendig

Begin nu met het verduurzamen van jouw bedrijf en wees voorbereid op de toekomst. Wet- en regelgeving zal er zeker niet minder op worden en juist eerder toenemen. Door nu te starten, kun je investeringen makkelijker spreiden. Stap dit jaar over op zonnepanelen, isoleer het pand daarna en kies vervolgens voor een warmtepomp.

Zonnepanelen bij Technische unie Utrecht

7. Alles voor het klimaat

Eigenlijk is de laatste reden die ene waar we het allemaal voor doen: de opwarming van de aarde afremmen. Misschien voelt het alsof die paar ledlampen, zonnepanelen en duurzame installaties geen zoden aan de dijk zetten, maar bedenk je dan dat alles helpt. Iedere aanpassing heeft nut. Misschien is het niet direct meetbaar, maar zo draag jij je maatschappelijke steentje bij. 

Zonnepanelen van Hoppenbrouwers Techniek