Klantentelsysteem Klantentelsysteem

Een veiligere werk- en winkelplek met een klantentelsysteem

Het klantentelsysteem houdt precies bij hoeveel bezoekers uw winkel betreden en verlaten. Het systeem houdt nauwlettend in de gaten of de grens van het maximale aantal bezoekers niet overschreden wordt. Door het toepassen van het camerasysteem wordt er een veiligere werk- en winkelplek gecreëerd voor het personeel en klanten.

Contact met de specialist

Projectleider beveiliging Adrijan van Wanrooij van Hoppenbrouwers Techniek

Wil je meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Adrijan van Wanrooij - Projectleider Beveiliging

Wanneer een klantentelsysteem?

Het klantentelsysteem is in de huidige tijd essentieel.  Door de inzet van het klantentelsysteem behoud je overzicht en veiligheid. De richtlijnen van het RIVM stellen dat er maximaal 1 klant per 10 vierkante meter winkelvloeroppervlak aanwezig mag zijn. Om dit na te kunnen leven is een klantentelsysteem een goede uitkomst om gemakkelijk inzicht te krijgen. Daarnaast kan het systeem ook ingezet worden om data te verzamelen over het winkelend publiek, wat je vervolgens kunt gebruiken voor marketing- en verkoopdoeleinden.

Hoe werkt een klantentelsysteem?

Een klantentelsysteem wordt bij de ingang van de winkel geplaatst om het aantal bezoekers te tellen. De camera wordt bevestigd boven de entree en telt het aantal personen die door het beeld lopen door middel van een dubbele lens. Deze dubbele lens zorgt ervoor dat de beelden in 3D geregistreerd worden. Door de 3D-beelden en het algoritme waarover de camera beschikt worden de passerende personen zo nauwkeurig mogelijk gemeten. Heeft de winkel meerdere ingangen? De camera’s kunnen aan elkaar gekoppeld worden zodat er een totaal overzicht ontstaat. Uiteindelijk wordt de data via de camera(‘s) naar een centraal beheerplatform gestuurd. Zo is er precies bij te houden hoeveel personen zich in de winkel bevinden.