Digitaal lespakket voor scholen Digitaal Lespakket Scholen

Welkom bij Hoppenbrouwers Techniek

Bij Hoppenbrouwers vinden wij het belangrijk om scholen en leerlingen kennis te laten maken met techniek. We bieden daarom de mogelijkheid voor gastlessen, snuffelstages, bijbanen en sinds kort ook een digitaal lespakket. Via deze pagina kan je techniek digitaal tot leven laten komen in de klas.

Als leerling en docent leer je alles over techniek door de route van 6 stappen te doorlopen. Met de stappen 1 t/m 5 leer je meer over Hoppenbrouwers en de techniek. Stap 6 is de eindopdracht van het digitaal lespakket. Leerlingen krijgen middels een videoboodschap van Tim de opdracht om aan de slag te gaan met het vraagstuk: Ontwerp je eigen huis van de toekomst.

De infographic geeft de route aan die je kunt bewandelen door deze pagina.

Tekengebied 3-100

Stap 1: Ontdek de techniek van Hoppenbrouwers

Hoppenbrouwers Techniek is een bedrijf in de installatietechniek. Lijkt het je leuk om elektriciteit, airco’s of leidingen aan te leggen? Hou je van het bedenken van oplossingen? Dan kan installatietechniek bij jou passen.

Heb je ooit al gehoord van de begrippen industriële automatisering, elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties, beveiliging, sprinkler, duurzame energie, inspectie, beheer & onderhoud en service? Dit zijn technische disciplines van Hoppenbrouwers. Ontdek de techniek van Hoppenbrouwers via onderstaande opdracht.

Opdracht: Scan de QR-code op de tekening en download de CityCam app. Ga met je mobiel of tablet over de tekening en je zult zien dat er achter sommige bolletjes een video schuilgaat. Elke video laat een andere techniek zien van Hoppenbrouwers!

Citycam app poster

Stap 2: Opleiden & Leren bij Hoppenbrouwers

Bij ons ben je nooit te jong of te oud om te leren. Wij geloven in een leven lang leren en ontwikkelen. Leren en ontwikkelen zit in ons DNA. In de afgelopen 100 jaar hebben we binnen Hoppenbrouwers  veel mensen opgeleid. Jeugd is altijd welkom, onze deuren staan open iedereen met interesse voor een combinatie tussen werken en leren, stages, traineeships of stageopdrachten. Met onze kennis, ervaring en mankracht verdeeld over 22 vestigingen in Nederland, dragen wij graag bij aan jouw ontwikkeling. We stimuleren de komst van jeugd, zodat we ons vak kunnen doorleren en kunnen blijven doorgroeien.

Opdracht: Bekijk één van de videos om een kijkje achter de schermen te krijgen over het opleiden & leren bij Hoppenbrouwers. Video 1 Laat onze Experience Center zien, studenten hebben dit zelf ontwikkeld. Hier kan je worden opgeleid tot engineer. Klik op video 2 om te ervaren hoe het is om na je middelbare school een leerwerkplek te doen om opgeleid te worden tot monteur; je combineert dan leren & werken.

Stap 3: Technische Weetjes

Techniek kan ingewikkeld en complex zijn. Tim is daarom voor jou op onderzoek uitgegaan en geeft antwoorden op lastige technische weetjes. In elke video geeft een vakman van Hoppenbrouwers antwoord op een vraag. Denk hierbij aan de vragen: Hoe verbouw je een ziekenhuis terwijl het open is? Hoe doe je 226 lampen in 1 seconde aan? En Hoe activeer je een sprinklerinstallatie?

Opdracht: Bekijk de verschillende video’s waarin Tim op onderzoek uitgaat!

Stap 4: Werkplezier

Hoppenbrouwers heeft 5 kernwaarden, namelijk autonomie, verbondenheid, vakmanschap, ondernemendheid en werkplezier. Werkplezier is voor ons prioriteit nummer één. We willen dat al onze medewerkers, iedere dag met plezier naar het werk komen. Wij geloven erin dat tevreden medewerkers ook zorgen voor tevreden klanten. Niet voor niets onze slogan: de kracht zit in onze mensen!

Opdracht: Waar krijg jij (werk)plezier van? Vertel dit aan je buurman/vrouw of schrijf het op!

Stap 5: Hersenkrakers

Kraak je hersenen over de woordzoeker, rekensom en rebus.

Opdracht: Klik op de afbeelding en download de woordzoeker, rekensom en rebus.

Stap 6: De eindopdracht 'Ontwerp je eigen huis van de toekomst'

Domotica Oisterwijk Hoppenbrouwers techniek
Domotica Oisterwijk Hoppenbrouwers techniek
Domotica Oisterwijk Hoppenbrouwers techniek
Domotica Oisterwijk Hoppenbrouwers techniek
Easyflex Oosterhout bar | Hoppenbrouwers Techniek
Naast zonnepanelen kopen, kun je bij Hoppenbrouwers Techniek ook terecht voor andere duurzame oplossingen. Denk aan laadpalen, zonneboilers en warmtepompen.
Waar techniek leeft? Overal. Ervaar het bij Hoppenbrouwers Techniek.
Hoppenbrouwers Techniek realiseerde een compleet domotica concept voor een luxe appartement
Hoppenbrouwers Techniek realiseerde een compleet domotica concept voor een luxe appartement
Hoppenbrouwers Techniek realiseerde een compleet domotica concept voor een luxe appartement