Hoppenbrouwers Techniek Best

Hoppenbrouwers Techniek Best

Hoppenbrouwers Techniek Best is één van de nieuwe vestigingen van Hoppenbrouwers. De vestiging werd in 2001 opgericht onder de naam Elbeto Techniek. Met ingang van 1 januari 2018 ging Elbeto verder onder de vleugels van Hoppenbrouwers. Elbeto Techniek was ruim 16 jaar lang werkzaam voor diverse opdrachtgevers door het hele land en deed veel ervaring op in de Retail, een specialisme waarin Hoppenbrouwers graag wil groeien. Naast Retail zijn de specialismes van de vestiging Best Utiliteit, Scholen, Beveiliging en Duurzaamheid.

Ruud Verstraeten en Cor-Jan Briggen – de huidige vestigingsleider en commercieel manager – richtten samen Elbeto Techniek op. Veel bedrijven in de branche worden vernoemd naar de eigenaar, daar kozen zij bewust niet voor. Elbeto Techniek werd vernoemd naar haar belangrijkste specialisaties: Elektrotechniek, Beveiliging en Toegangscontrole. Lange tijd was V&D een belangrijke klant voor Elbeto Techniek, en het faillissement van de grote warenhuisketen was dan ook een flinke klap voor het bedrijf in Best. De twee eigenaars wilden vooruit met hun bedrijf, maar hadden niet de tijd en middelen om zich te focussen op innovatie en het verbeteren en automatiseren van processen. Bij Hoppenbrouwers is veel van dit soort kennis al in huis, dus hoeft de vestiging zelf het wiel niet meer uit te vinden op dit vlak. Dankzij de aansluiting kan Best zich volledig blijven focussen op haar kerntaak: het realiseren van mooie projecten voor haar relaties.

Doorgroeien – als persoon, als vestiging en als Hoppenbrouwers
Het is in deze tijd moeilijk om gekwalificeerd én gemotiveerd personeel te vinden in de techniek. Met Elbeto Techniek haalde Hoppenbrouwers een topteam in huis. Ruud: “We blijven als team verantwoordelijk voor onze vestiging. We moeten gewoon onze eigen omzet en rendement halen. In die zin is er eigenlijk niets veranderd. Het mooie is dat we gebruik kunnen maken van de kennis die bij Hoppenbrouwers aanwezig is – en vice versa.”

De aansluiting bij Hoppenbrouwers biedt voor de medewerkers in Best mooie kansen om door te groeien binnen het bedrijf. Ruud legt uit: “Onze mensen zijn uiteindelijk degenen die de projecten praktisch uitvoeren. Wij willen – geheel volgens de Hoppenbrouwersfilosofie – meer kennis, vrijheid en zelfstandigheid lager in de organisatie brengen. Daar bouwen we een vangnet omheen, zodat ze hun zelfstandigheid ook kunnen behouden. Hoppenbrouwers heeft daar een heleboel mooie tools voor, die geven ook inzicht in wat je collega’s elders in het land doen, hoe ze het doen én met welke resultaten. Zo wordt een soort interne competitie gestimuleerd, in de positieve zin van het woord. We knallen met z’n allen voor topresultaten! Die nieuwe hiërarchie is even wennen, maar hij zorgt wel voor groei. Van de individuele collega, maar ook van onze vestiging en uiteindelijk van de hele organisatie!”

In de toekomst wil de vestiging Best graag uitbreiden met een werktuigbouwkundige tak. Cor-Jan Briggen: “Zo kunnen we onze klanten echt als totaalinstallateur bedienen. Daarnaast blijft duurzaamheid een belangrijk aandachtspunt. Hier zijn we nu ook al volop mee bezig en ook in de toekomst willen we dit blijven doen.”

Lokale betrokkenheid
Waar Elbeto Techniek veelal landelijk opereerde, richt Hoppenbrouwers Best haar pijlen veel meer op de lokale omgeving. Cor-Jan: “Onze vestiging is betrokken bij Best en de omliggende gemeenten. We voeren hier meer werk uit en presenteren ons bijvoorbeeld ook bij de verschillende gemeenten. Ook sponsoren we diverse sportclubs, waaronder de tennisclubs in Geldrop en Nuenen, de hockeyclub in Geldrop en de voetbalclub in Best. Zo hopen we steeds meer lokale betrokkenheid te creëren.”