Werken in de industriële automatisering Werken in de industriële automatisering

Uitdaging en ontwikkeling: dat is werken in de industriële automatisering

De industriebranche en industriële automatisering zijn onderhevig aan verandering. “Heb je als engineer de ene techniek onder de knie, gaat de volgende innovatieve deur alweer open”, vertelt Roel Hoosemans, directeur industriële automatisering bij Hoppenbrouwers Techniek. Hoe ziet werken in de industriële automatisering er daardoor uit en hoe past de werkgever zich op die snelle veranderingen aan?    

Digitaliseringsslag voor de deur

 “Ontwikkelingen als nieuwe systeemkoppelingen en automatiseringslagen volgen elkaar in rap tempo op. We worden continu uitgedaagd door de unieke wensen van onze opdrachtgeversZo zien we een toenemende vraag naar industrial IT-oplossingen, de bovenliggende datalaag van automatisering. Steeds meer bedrijven willen hun werkprocessen optimaliseren aan de hand van data.   

 Vooral de industrie staat aan de vooravond van een immense digitaliseringsslag. “Hoppenbrouwers vervult daar een grote rol in. Denk aan dashboarding waarmee wij de workflow inzichtelijk maken en aan de hand van data optimaliseren. Het gevolg zijn snellere, duurzamere, efficiëntere en kostenreducerende processen.  

Uitdaging van werken in de industriële automatisering  

Zijn die snelle veranderingen lastig bij te benen? “Niet voor engineers en monteurs”, verklaart Roel. Alleen werken met standaard besturingen is aan de meesten niet besteed. Ze zuchten onder repeterende taken. Vraag het maar aan iedereen die in de technische branche werkt. Ze willen uitgedaagd worden. Dat maakt werken in de industriële automatisering ook zo mooi.”  

  • Roel Hoosemans

    Wij zijn niet gecommitteerd aan specifieke PLC- of SCADA-platformen, maar programmeren ieder merk waarmee de klant werkt. Als de kennis nog ontbreekt, volg je een training.” – Roel Hoosemans, directeur industriële automatisering bij Hoppenbrouwers Techniek