Processen automatiseren: zo wordt het een succes Processen automatiseren: zo wordt het een succes

Zo automatiseren wij jouw processen succesvol

Wat als jij de productielijn wilt vernieuwen, versnellen, verduurzamen of bezuinigen? Of als je de PLC wilt vervangen of een compleet nieuwe drinkwaterzuiveringinstallatie ontwikkelt? Dan neemt Hoppenbrouwers Techniek de rol van system integrator aan én die van business partner. Projectleiders Sjef Borgmans en Geert Zebregts vertellen hoe jij de vele voordelen van deze rolverdeling verzilvert. 

Meer dan installeren

Industriële automatiseringsoplossingen zijn vaak geen losstaande onderdelen van een project. Het hangt op allerlei vlakken nauw samen met diverse partijen. Geert: Betreft het nieuwbouw, zoals een compleet nieuw drinkwaterzuiveringplatform? Dan is goed contact met de hoofdaannemer nodigDaarom schuiven wij graag bij de eerste gesprekken al aan. Zo verzamel jij de knapste koppen en valt er over het beste advies niet meer te twisten.” 

Ook bij projecten van een kleinere omvang is veel samenwerking nodig. “In de industrie is het noodzaak dat wij het implementatietraject in een zo’n kort mogelijke periode voltooien om de productiestilstand te beperken. Daarom zijn de lijntjes met de engineers en machinebouwer kort”, aldus Sjef.  

  • Sjef Borgmans - Projectleider

    “Wij zijn het snijvlak van mechanisatie en automatisatie. Doordat wij ons op de grens van twee vakgebieden begeven, beschikken wij over de kennis van beiden. Wat dat betekent voor de klant? Aan een half woord hebben we genoeg. Dat versnelt de doorlooptijd.” – Sjef Borgmans, projectleider bij Hoppenbrouwers Techniek

Er zijn harde deadlines. Een voorbeeld van Geert“Voor drinkwaterbedrijven begint vanaf 1 april het hoogseizoen. De installaties moeten dan op volle kracht kunnen draaien. Daar mag geen twijfel over bestaan. Het is de reden dat wij projectleiders zijn en alle betrokken partijen samenbrengen in een strakke en efficiënte planning. 

 

“Wij schuiven na afloop van het project regelmatig aan de vergadertafel aan. Daarbij houden we altijd een stip op de horizon: een gedigitaliseerd en geperfectioneerd productieproces.”

 

“Zo maken wij veelvuldig gebruik van de leanmethodiek waarbij we iedere dag met deadlines werken”, vult Sjef aan. “Deze gestructureerde wijze zorgt ervoor dat ook complexe projecten goed gecoördineerd worden. We betrekken ook andere partijen in onze methodiekZo werken we allemaal volgens dezelfde efficiënte wijze. 

Van system integrator naar business partner  

Een project is feitelijk gezien afgerond, maar is in de ogen van de projectleiders nooit klaar. Sjef: Het werkproces kan altijd sneller en efficiënter. Wij denken daarom als jouw business partner proactief na over vervolgstappenKernwoorden daarbij zijn duurzaamheid en innovatie. Als er nieuwe wet- en regelgeving aankomt, staan wij al voor de deur met een plan van aanpak.” 

 Hoppenbrouwers is meer dan een system integrator. Wij zijn jouw business partner.