8 redenen om jouw huis energiezuinig te maken Hoe verduurzaam je jouw huis?

8 redenen om jouw huis energiezuinig te maken

Het idee om jouw huis energiezuinig te maken, speelt al een tijdje met je gedachten. Daarom ben je op zoek naar interessante voordelen die je het laatste zetje geven. Wij hebben er maar liefst 8 op een rij gezet. Zo wordt de keuze een stuk makkelijker.

1. Beter voor onze aardbol

Een open deur, maar het is toch vaak reden nummer één om een huis energiezuinig te maken. Door het energieverbruik en de CO2-uitstoot te verlagen, roepen we de opwarming van de aarde een halt toe. En jij, zelfs als kleinverbruiker, kunt hier aan bijdragen. Alle kleine beetjes helpen.

Icoon groene wereld

2. Verlaag de energierekening

Een energiezuinig huis helpt in de eerste plaats onze planeet, maar ook jouw portemonnee ervaart de prettige gevolgen. Maak je met zonnepanelen op het dak slim gebruik van wat de natuur ons op een dienblad presenteert? En wissel je halogeenlampen met ledverlichting waardoor je minder stroom verbruikt? Super. Want zo verlaag je de energierekening.

Ben jij al goed op weg naar een energiezuinige woning? Vink onze checklist af.

3. Subsidies en andere regelingen

Een huis energiezuinig maken vraagt om een investering. Dat is ook de reden dat mensen duurzame maatregelen uitstellen. Om milieuvriendelijke keuzes aan te moedigen, helpt de overheid je een handje. Zo betaal je voor zonnepanelen geen btw. Sommige gemeenten bieden de mogelijkheid een lening af te sluiten. Nog een reden om vandaag te beginnen, toch?

Icoon geld

4. Woon comfortabeler

Eén van de manieren om je huis energiezuinig te maken, is het plaatsen van isolatie. Goed voor het milieu, het verbruik én het wooncomfort. Want wanneer buiten de mussen van het dak vallen, zit jij dankzij de goede isolering er binnen koeltjes bij. En andersom werkt het precies hetzelfde. Dus laat de dikke sokken komende winter maar lekker in de lade liggen.

icoon bank

6. Onafhankelijk zijn

Energieprijzen fluctueren en de consument is afhankelijk van leveranciers. Het ene jaar profiteer je van flinke dalingen, het volgende moment stijgen de kosten weer. Stap over op zonne-energie en installeer een warmtepomp en breek daarvan los. Zo ben je weinig tot niet meer afhankelijk van prijsschommelingen en contracten. Die zelfstandigheid geeft rust.

Icoon zonnepaneel

7. Voorbereid op de toekomst

De vraag is niet of, maar wanneer de overheid meer duurzame keuzes van consumenten verwacht. Kijk maar naar nieuwbouw: die moet vanaf 2021 energieneutraal zijn. En zo komen er steeds meer wetten bij. Vanuit de Nederlandse en Europese regelgeving. Ooit gaan we dus in zekere zin ‘verplicht’ worden om onze huizen energiezuinig te maken. Door nu te beginnen, ben je voorbereid op de toekomst.

Icoon tijd

8. Je hoeft het niet zelf te doen

Je doet het niet alleen. Hoppenbrouwers Techniek maakt jouw huis energiezuinig. Dat begint bij het geven van deskundig advies. Want welke maatregelen maken het de investering meer dan waard? Dat is voor ieder persoon en iedere woning verschillend. Samen met Hoppenbrouwers neem je de juiste, weloverwogen beslissing.

Samen zetten we mooie stappen om jouw huis energiezuinig te maken.