Doorstuderen na hbo werktuigbouwkunde? Zo ziet een traineeship eruit

Doorstuderen na hbo werktuigbouwkunde? Zo ziet een traineeship eruit

In de praktijk

Verantwoordelijkheidsgevoel dus. Hoe ziet dat er in de praktijk uit? “Ik ben geen schoolmeester”, legt Bjorn van Grinsven uit, traineecoach bij Hoppenbrouwers. “Onze trainees zijn intelligent en weten van aanpakken. Dan is het zonde om ze beschermend te begeleiden door ze bijvoorbeeld naast een tekenaar te zetten. Laat ze in plaats daarvan zelf tekenen. Je moet het gewoon doen, fouten maken en die zelf oplossen. Dat is de juiste leerschool.”

Trainees Ruud en Bram van Hoppenbrouwers Techniek

Jij bepaalt de route

Wie wil doorstuderen na hbo werktuigbouwkunde en kiest voor een traineeship, richt het traject zelf in. Ook dat is in lijn met verantwoordelijkheid nemen. “Jij stippelt de route uit. Niet wij. Het traineeship heeft dan ook geen vaste vorm. Wij bewegen mee in jouw wensen en interesses en maken het pad vrij”, aldus Bjorn.

Trainee Ruud de Haas kan zich helemaal vinden in deze keuze. “Ik kijk op alle afdelingen rond en wissel tussen verschillende rollen. Als je het gevoel hebt dat je ergens uitgekeken bent, dan wordt de wens om te switchen actief opgepakt. Zo zag ik mijzelf steeds meer in de rol van tekenaar en vervul die nu bij de BunkerToren in Eindhoven.”

Trainee Ruud de Haas van Hoppenbrouwers Techniek

Zo ziet een dag eruit

“Ook de werkdag richt je zelf in”, vervolgt Ruud. “Natuurlijk komt het voor dat tekenwerk op een bepaald moment af moet zijn, maar verder kan ik variëren met mijn taken. Ik teken installaties, controleer de afmetingen van kanalen en controleer het werk van uitvoerders. Ook heb ik contact met leveranciers. De afwisseling maakt het werk uitdagend en veelzijdig.”

De winst van doorstuderen na hbo werktuigbouwkunde

Na tweeënhalf jaar weet jij niet alleen welke functie je enthousiast maakt. Ook heb je een contract voor onbepaalde tijd, uiteenlopende trainingen gevolgd voor je eigen persoonlijke ontwikkeling en meegedraaid in diverse projecten

Doorstuderen na hbo werktuigbouwkunde doe je bij Hoppenbrouwers