Verwarmen met een airco

Alleen verkoelen met een airco? Natuurlijk niet! Vaste airco’s kunnen net zo goed een ruimte verwarmen. De buitenunit trekt warmte uit de lucht die via de binnenunit jouw huis binnenkomt. Resultaat: een fijne, warme kamer. Ontdek hoe een airco verwarmt en of de airco kan dienen als verwarming van jouw huis. Ook vertellen wij jou waarop je op moet letten.

Doe de airco-kiezer

Zo verwarmt een airco

Een airco is eigenlijk een lucht-luchtwarmtepomp. Moet hij de ruimte koelen, dan haalt de airco warmte uit de lucht en zuigt die naar buiten. Zet je de airco op verwarmen, dan werkt hij precies andersom: de airco haalt warmte uit de lucht van buiten en blaast die naar binnen. Het handige aan dit lucht-luchtsysteem is dat het supersnel op temperatuur is. Je ruimte is dus in no time warm.

Is verwarmen met airco voordeliger dan gas?

Het rendement van het verwarmen met de airco kan oplopen tot over de 400%, terwijl de cv-ketel niet boven de 96% komt. De meeste airco split-units hebben het energielabel A++, waardoor het bijna het hele jaar een goedkopere manier is om je huis te verwarmen. In tegenstelling tot de airco’s van jaren geleden, verbruikt de airco nu relatief weinig stroom. Verwarmen met een airco is (bijna) altijd goedkoper dan verwarmen met de cv-ketel. Behalve dan wanneer de temperatuur buiten zakt tot onder de 15 graden: dan is de cv-ketel goedkoper.

Meer dan alleen verkoelen

Per kamer verwarmen

Een centrale verwarming stuurt warmte het hele huis door. Een airco installeer je in één kamer. Om het hele huis te verwarmen, heb je meerdere binnenunits nodig die allemaal zijn aangesloten op de buitenunit. Dat lijkt wat omslachtig, maar het voordeel is dat je de temperatuur per kamer kunt regelen. Wil je overdag alleen de woonkamer verwarmen, dan kan dat. Er gaat dan geen warmte verloren aan andere radiatoren in huis.

Voordelen van een airco in huis

  • De kamer is snel op temperatuur
  • In combinatie met zonnepanelen is een airco voordelig
  • Een airco is veel zuiniger en voordeliger dan een gasgestookte cv-ketel.
  • Naast het dienen als verwarming kan de airco ook koelen en lucht ventileren

Wist je dat onze Daikin airco’s als één van de stilste airco’s uit de test komen? Daikin levert altijd hoge kwaliteit en de nieuwste innovatieve technieken. De units werken dus zo goed als geruisloos en kunnen in iedere ruimte geplaatst worden. Onze Daikin airco’s zijn één van de meest efficiënte airco’s in de markt. Daarom ben je altijd verzekerd van de hoogste kwaliteit als bij ons een airco koopt.

Bekijk alle airco’s

Uitleg airco en zonnepanelen combineren

Er wordt vaak gezegd dat het slim is om een airco te combineren met zonnepanelen. Maar hoe zit dat nu eigenlijk? Heel simpel: je zonnepanelen wekken stroom op, en je airco verbruikt deze stroom. Door het verwarmen met een airco druk je de gaskosten naar beneden, want je laat de cv-ketel uit. De stroom die je zelf met je zonnepanelen opwekt, kun je zien als ‘gratis’ stroom. Klinkt als een win-win situatie. toch?

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Alle informatie over de airco

BlogAirco's
Lees meer over Alle informatie over de airco

3x meer dan verkoelen met de airco

BlogAirco'sDuurzaamInnovatie
Lees meer over 3x meer dan verkoelen met de airco

Zo energiezuinig is de airco echt

BlogAirco'sBesparenDuurzaam
Lees meer over Zo energiezuinig is de airco echt

De airco het hele jaar rond gebruiken

BlogAirco'sInnovatieTrends
Lees meer over De airco het hele jaar rond gebruiken

Airco’s van Daikin bij Hoppenbrouwers Techniek

BlogAirco'sProducten
Lees meer over Airco’s van Daikin bij Hoppenbrouwers Techniek

Hoeveel kost een airco?

BlogAirco's
Lees meer over Hoeveel kost een airco?

Wat is een airco?

BlogAirco'sDuurzaam verwarmen
Lees meer over Wat is een airco?

Ontvang onze nieuwsbrief