Traineeship versus Startersfunctie in de techniek: vind hier antwoord

De toekomst ligt aan de voeten van menig technisch installateur. Slimme oplossingen komen steeds vaker voort uit technische installaties. Daar wil jij aan bijdragen. Die kans bieden we bij Hoppenbrouwers Techniek. Dat doen we in de vorm van een startersfunctie of Traineeship. De verschillen, voordelen en gelijkenissen? We beantwoorden al je vragen.

Techniek heeft de toekomst wat Hoppenbrouwers betreft. We kijken vooruit en dragen bij aan een duurzame wereld met onze complexe installatie oplossingen.

De techniek heeft de toekomst

 

Wat is het verschil tussen een Traineeship en startersfunctie in de techniek?

Tijdens jouw technische hbo-opleiding ben jij erachter gekomen dat de rol van werkvoorbereider op jouw lijf is geschreven. Dan start je als medewerker bij Hoppenbrouwers meteen op die functie. Om je de kneepjes van het vak te leren, onze werkwijze onder de knie te krijgen en jezelf volledig te ontwikkelen, ben je de eerste twee jaar in opleiding.

In tegenstelling tot een startersfunctie ga je bij het Traineeship aan de slag binnen meerdere functies. Perfect als jij nog niet precies weet waar jouw ambitie binnen de techniek ligt. In tweeënhalf jaar tijd word jij monteurcalculatortekenaarengineer en werkvoorbereider. We bieden een Traineeship WerktuigbouwkundeElektrotechniekBeveiliging en Sprinkler aan.

Startersfunctie

  • Jij weet welke functie bij je past.
  • Als volwaardig teamlid zit je aan tafel met onze ervaren vakmensen.
  • Na twee jaar klaargestoomd voor de functie.
  • Je ontwikkelt jezelf op persoonlijk vlak.

Traineeship

  • Je rouleert tussen verschillende functies.
  • Na tweeënhalf jaar weet jij welke functie bij je past.
  • Tijdens het werk krijg je begeleiding.
  • Je ontwikkelt jezelf op persoonlijk vlak.

Q&A: Wat kun je verwachten

1. Volg je een opleiding als starter?

Nee, je hebt net een hbo-opleiding achter de rug en staat te popelen het werkveld in te gaan. Daarom ga jij als starter meteen aan de slag in een van onze zelfsturende teams. Binnen de startersfunctie zit je niet meer in de schoolbanken, maar leer je terwijl je werkt. Jouw directe collega’s en coach begeleiden waar nodig. Natuurlijk ben jij niet op je mond gevallen en geef jij zelf aan waar de knelpunten zitten. Trainingen om verder te groeien, volg je intern bij Hoppenbrouwers. Dat zijn niet alleen verdiepende technische skills, maar ook trainingen om vaardigheden als leidinggeven verder te ontwikkelen. Bij ons zit je nooit stil.

2. Hoe ziet een Traineeship eruit?

Als trainee hoef jij nog niet exact te weten in welke functie jij binnen Hoppenbrouwers aan de slag gaat. Ideaal, want in de tweeënhalf jaar dat jij aan de slag gaat bij Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek proef je van vijf rollen. Dat doe je vier dagen in de week. De andere werkdag bevind jij je in de schoolbanken om theoretische kennis op te doen. Aan het einde van de rit heb jij een post-bachelor diploma op zak van de Hogere Installatietechniek van Avans+. Het Traineeship Beveiliging is een nieuwkomer binnen ons groeiende bedrijf. Je rouleert nog steeds binnen functies, maar volgt interne opleidingen die passen binnen het vak. Dat doe je één middag, de overige dagen sta jij midden op de werkvloer tussen andere collega’s om verdiepende kennis op te doen.

3. Welke rollen komen er voorbij in het Traineeship?

Jij wordt monteur, calculator, tekenaar, engineer en werkvoorbereider. Deze kun je alle vijf langsgaan. Of kies ervoor wat langer als tekenaar aan de slag te gaan. Hoe jij het Traineeship invult, ligt aan jouw ambities.

5. Waar start een trainee of starter?

Veel van onze trainees en starters zijn op ons hoofdkantoor in Udenhout te vinden. Maar je kunt op iedere locatie van ons aan de slag gaan. Woon jij rondom Almelo? Dan kun je op onze locatie daar bijvoorbeeld aan de slag in een van onze zelfsturende teams. Eigen verantwoordelijkheid nemen, zelfstandigheid en ambitie worden gewaardeerd binnen ons groeiende bedrijf. Binnen onze zelfsturende teams worden deze kwaliteiten zelfs van je verwacht.

Zo zit dat

6. Heeft een trainee of starter vakantiedagen?

Ja, je draait mee als medewerker en verdient daardoor uiteraard ook vakantiedagen. Onze medewerkers staan stipt op één. Goed uitgerust een vakantie uitkomen, is daarbij essentieel.

7. Moet iemand altijd dezelfde functie blijven doen?

In tegendeel zelfs. Doorgroeien en jezelf blijven ontwikkelen zijn een van de twee belangrijkste speerpunten bij Hoppenbrouwers. Zowel tijdens als na jouw startersfunctie of Traineeship. Wil jij van monteur in opleiding doorgroeien naar projectleider? Geef het aan bij je coach en samen doen jullie er alles aan dat mogelijk te maken.

8. Hoe ziet de toekomst na de startersfunctie of Traineeship eruit?

Na het afronden van jouw opleiding of als jij bent klaargestoomd als starter staat er een uitdagende, vaste functie op jou te wachten. Zoals je al gewend bent, werk je in zelfsturende teams aan complexe installaties. Ons doel: een duurzamere wereld te creëren met behulp van slimme technische oplossing. Als Hoppenbrouwers medewerker draag jij daar iedere dag aan bij. Jij bent erover uit en start als trainee of begint meteen met een startersfunctie in de techniek. Dat doe je bij Hoppenbrouwers.

Bekijk onze vacatures

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Recente artikelen

Optimaliseren achter de meter met slim energiemanagement

Blog
Lees meer over Optimaliseren achter de meter met slim energiemanagement

De nieuwe Energiewet: wanneer komt die en wat staat erin?

Blog
Lees meer over De nieuwe Energiewet: wanneer komt die en wat staat erin?

Dit is de meerwaarde van inzicht in milieuprestatie en scope 3-emissies

BlogDuurzaamInnovatieWetgeving
Lees meer over Dit is de meerwaarde van inzicht in milieuprestatie en scope 3-emissies

Duurzaamheid in nieuwe fase: hoe CSRD ons gaat helpen verduurzamen

BlogDuurzaam
Lees meer over Duurzaamheid in nieuwe fase: hoe CSRD ons gaat helpen verduurzamen

Waarom duurzaamheid een slimme keuze is voor jouw kantoor?

BlogBesparenDuurzaamInnovatieWetgeving
Lees meer over Waarom duurzaamheid een slimme keuze is voor jouw kantoor?

De energiebesparingsplicht: welke stappen moet je nemen?

Lees meer over De energiebesparingsplicht: welke stappen moet je nemen?

Het belang van energielabel C voor kantoren: een stap naar duurzaamheid

BlogDuurzaamWetgeving
Lees meer over Het belang van energielabel C voor kantoren: een stap naar duurzaamheid

Beveiliging zonneparken: noodzaak

BlogTrends
Lees meer over Beveiliging zonneparken: noodzaak

Belangrijke aspecten bij elektrificatie van het bedrijfsleven

Blog
Lees meer over Belangrijke aspecten bij elektrificatie van het bedrijfsleven

De 6 voordelen door werken met de BIM-Methode

Blog
Lees meer over De 6 voordelen door werken met de BIM-Methode

Circulair ondernemen: wat is het en waarom is het zo belangrijk?

BlogDuurzaam
Lees meer over Circulair ondernemen: wat is het en waarom is het zo belangrijk?

Brandveiligheid in parkeergarages: wat verandert er?

BlogVeiligheid
Lees meer over Brandveiligheid in parkeergarages: wat verandert er?

Ontvang onze nieuwsbrief