Daag jezelf uit met een technische stage bij het HEC

Experimenteer met innovatieve besturingssystemen. Vertaal augmented reality naar de praktijk. Of breng andere technieken en trends in industriële automatisering tot leven in het Hoppenbrouwers Experience Center (HEC). Roel Hoosemans, directeur Industrie – Water & Infra bij Hoppenbrouwers Techniek, verwelkomt studenten die een technische stage zoeken. In onze technische proeftuin kleur jij buiten de lijntjes.

Technische stage in een ontwikkelomgeving

Het HEC is een ontwikkelomgeving voor studenten met een passie voor techniek en innovaties. Er wordt geëxperimenteerd met nieuwe technologieën in zogenoemde productiecellen. Deze projecten bootsen processen bij onze opdrachtgevers na. Denk aan logistiek, sorteren, recycling en orderverwerking. Deze tentoongestelde technieken geven studenten, partners en opdrachtgevers een goed beeld van de kansen die industriële automatisering biedt.

Wist je dat…
Een stage aan het HEC een mooie opstap is voor een vaste baan bij Hoppenbrouwers? De afgelopen jaren zijn tientallen studenten op deze manier bij ons in vaste dienst getreden.

Meer over werken bij ons

Neem de proef op de som

“Ik zie het als een inspiratieplek”, vertelt Roel. “Het is een omgeving waar techniek tot leven komt. Studenten krijgen de vrijheid om met de nieuwste technieken aan de slag te gaan.” Daarin onderscheidt het HEC zich met andere technische stageplekken. “Waar je in een fabriek niet ongestoord kunt experimenteren, kun je in het HEC jouw ideeën meteen in onze eigen productielocatie testen. Zonder grote gevolgen.”

Astrid Omvlee, HR-adviseur bij Hoppenbrouwers Techniek: “De groepssamenstelling van de studenten in het HEC is altijd divers: er is een mix tussen hbo’ers en mbo’ers van verschillende opleidingen zoals mechatronica, elektrotechniek technische informatie en engineering. Ook zijn er studenten die zijn gespecialiseerd in smart industry en die een associate degree-opleiding volgen. Door deze mix leren zij van hun Hoppenbrouwers-collega’s én van medestudenten.

Pak de regie

Niet meedraaien, maar zelf eigenaar zijn van een project. Dat is volgens Roel een van voordelen van het HEC. “Normaal gesproken werk je onder de vleugel van bijvoorbeeld een programmeur. In het HEC ben jij verantwoordelijk en staat jouw begeleider langs de lijn. Jij bent projectleider en uitvoerder. Op die manier raak je sneller bedreven in het vak.”

Project van begin tot eind

Een goed eindresultaat geeft voldoening. Maar een student die tijdens een project van een opdrachtgever meedraait, krijgt niet altijd de kans om dat gevoel mee te maken. “Een opdracht duurt vaak langer dan de stageperiode”, legt Roel uit. “En dat is voor studenten jammer.” Hij ziet de oplossing in het HEC. “Wij zorgen dat de opdracht binnen de stageperiode past. Het is jouw project van begin tot eind. Je geeft het startschot én zet de puntjes op de i. Van functionele beschrijving tot oplevering.”

Is het een match?

Astrid Omvlee: “Studenten die hun technische stage in het HEC lopen, zijn zelfstandig en leergierig. Herken jij jezelf daarin? Laten we dan eens praten over de mogelijkheden. Bekijk de vacature en solliciteer.”

Ontdek de stage

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Optimaliseren achter de meter met slim energiemanagement

Blog
Lees meer over Optimaliseren achter de meter met slim energiemanagement

De nieuwe Energiewet: wanneer komt die en wat staat erin?

Blog
Lees meer over De nieuwe Energiewet: wanneer komt die en wat staat erin?

Dit is de meerwaarde van inzicht in milieuprestatie en scope 3-emissies

BlogDuurzaamInnovatieWetgeving
Lees meer over Dit is de meerwaarde van inzicht in milieuprestatie en scope 3-emissies

Duurzaamheid in nieuwe fase: hoe CSRD ons gaat helpen verduurzamen

BlogDuurzaam
Lees meer over Duurzaamheid in nieuwe fase: hoe CSRD ons gaat helpen verduurzamen

Waarom duurzaamheid een slimme keuze is voor jouw kantoor?

BlogBesparenDuurzaamInnovatieWetgeving
Lees meer over Waarom duurzaamheid een slimme keuze is voor jouw kantoor?

De energiebesparingsplicht: welke stappen moet je nemen?

Lees meer over De energiebesparingsplicht: welke stappen moet je nemen?

Het belang van energielabel C voor kantoren: een stap naar duurzaamheid

BlogDuurzaamWetgeving
Lees meer over Het belang van energielabel C voor kantoren: een stap naar duurzaamheid

Beveiliging zonneparken: noodzaak

BlogTrends
Lees meer over Beveiliging zonneparken: noodzaak

Belangrijke aspecten bij elektrificatie van het bedrijfsleven

Blog
Lees meer over Belangrijke aspecten bij elektrificatie van het bedrijfsleven

De 6 voordelen door werken met de BIM-Methode

Blog
Lees meer over De 6 voordelen door werken met de BIM-Methode

Circulair ondernemen: wat is het en waarom is het zo belangrijk?

BlogDuurzaam
Lees meer over Circulair ondernemen: wat is het en waarom is het zo belangrijk?

Brandveiligheid in parkeergarages: wat verandert er?

BlogVeiligheid
Lees meer over Brandveiligheid in parkeergarages: wat verandert er?

Ontvang onze nieuwsbrief