Traineeship of startersfunctie: waar kies jij voor?

Met jouw diploma net op zak, kun je niet wachten om te starten met een baan bij een technisch dienstverlener vol mogelijkheden complexe installatietechnieken. Goed nieuws! Hoppenbrouwers Techniek staat ook te springen om jou. Ga je voor een startersfunctie of verdiep je je met een traineeship? Vind je weg binnen Hoppenbrouwers. Neem een kijkje in de keuken. Proef van alle afdelingen. Trainees Ruud de Haas, Kal Verheijden en Ramon Broeders vertellen over hun keuze voor het Traineeship.

Als trainee geef jij invulling in jouw eigen traject. Focus je bijvoorbeeld direct op je passie voor complexe installaties voor de industrie. Of ga juist iedere discipline even langs.

Lees hier hoe dat werkt

Vers van de studie

Diploma in de hand. Klaar om het werkveld in te duiken. Maar, wat wil je eigenlijk? Die vraag stelde Kal zichzelf ook. “Ik wilde graag aan de slag, maar wist niet precies wat ik leuk vond. Naar mijn idee had ik op school nog niet veel gezien van alle technische aspecten. Het Traineeship Werktuigbouwkunde was daarom de perfecte keuze om nog mijn weg te kunnen vinden.”

Trainee Ramon kan zich hier ook in vinden. “Na mijn hbo-studie Werktuigbouwkunde wilde ik verder leren. Ik miste in mijn opleiding lessen rondom installatietechniek. Daarom wilde ik hierop doorpakken.” Ramon was dan ook geen vreemde voor Hoppenbrouwers. In zijn tweede jaar van zijn studie liep hij al met veel plezier bij ons stage. “Ik wist dat ik hier goed verder kon leren, omdat ik in mijn stage ook ervaarde hoeveel eigen inbreng en verantwoordelijkheid er wordt verwacht.”

Ontdekken en uitproberen

Het maakt niet uit of je een dag geleden bent afgestudeerd of al langer meedraait in het werkveld, wanneer je niet precies weet welke functie bij je past, is het Traineeship een ideale keuze. “Als een bepaalde discipline niet bij me past, is er de mogelijkheid om te switchen”, vertelt Kal. “Dat is altijd bespreekbaar met je traineecoach en zorgt voor een hoop vrijheid om te onderzoeken wat past en niet.”

Van starter naar trainee

“Als je een startersfunctie pakt, zit je toch vast aan een bepaalde functie”, vult Ruud aan. Hij is onderdeel van de eerste lichting trainees binnen Hoppenbrouwers. “Ik werkte al bij Hoppenbrouwers bij de afdeling service. Toen ik wist dat het Traineeship kwam, greep ik die kans. Het was dé kans om te ontdekken wat ik precies wil, verschillende markten te ervaren en zo mijn plek binnen Hoppenbrouwers vinden.”

Mogelijkheden na het Traineeship

Een vaste, uitdagende functie bij Hoppenbrouwers en dagelijks aan de slag met complexe installatietechniek: dat is het doel. Na het Traineeship behoud je de vrijheid om te ontdekken en ondervinden waar jouw passie ligt en krijg jij ruimte om door te groeien. Ruud: “Zelfs als mijn Traineeship over zo’n half jaar is afgerond, kan ik blijven groeien. Het prettige is dat er een vaste functie klaarstaat en je ergens mee begint. Daar tegenover kan ik nog altijd doorgroeien, interne cursussen volgen of op een andere functie doorpakken. Daar stellen we na het Traineeship een plan voor op.”

Kies ook voor een Traineeship bij Hoppenbrouwers in plaats van de startersfunctie. Kom in aanraking met verschillende disciplines, meerdere teams en verscheidende projecten. Verdiep je in de complexe installatietechniek.

Solliciteer nu

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Betalen voor zelf opgewekte zonnestroom? Dacht het niet!

BlogWetgevingZonnepanelen
Lees meer over Betalen voor zelf opgewekte zonnestroom? Dacht het niet!

Hoe kan ik een thuisbatterij inzetten? 3 voor de hand liggende toepassingen

Blog
Lees meer over Hoe kan ik een thuisbatterij inzetten? 3 voor de hand liggende toepassingen

Zo efficiënt is de warmtepomp écht

BlogDuurzaam verwarmen
Lees meer over Zo efficiënt is de warmtepomp écht

Ja, ik wil verduurzamen. En nu?

BlogDuurzaam
Lees meer over Ja, ik wil verduurzamen. En nu?

Groen doen met behulp van subsidies

BlogDuurzaamWetgeving
Lees meer over Groen doen met behulp van subsidies

Je huis verduurzamen: goed idee!

BlogDuurzaam
Lees meer over Je huis verduurzamen: goed idee!

Zonnepanelen: heeft het nog nut?

BlogZonnepanelen
Lees meer over Zonnepanelen: heeft het nog nut?

Watt? 5 vragen over de thuisbatterij

BlogDuurzaam
Lees meer over Watt? 5 vragen over de thuisbatterij

Thuisbatterij: je levert toch niet in?

BlogDuurzaam
Lees meer over Thuisbatterij: je levert toch niet in?

De salderingsregeling blijft: Dit betekent het voor jou

BlogWetgevingZelf stroom opwekkenZonnepanelen
Lees meer over De salderingsregeling blijft: Dit betekent het voor jou

Je verwarming ontluchten: zo doe je dat!

BlogCV-Ketels
Lees meer over Je verwarming ontluchten: zo doe je dat!

Zelf je cv-ketel bijvullen: zo doe je dat in 3 stappen!

StappenplanCV-Ketels
Lees meer over Zelf je cv-ketel bijvullen: zo doe je dat in 3 stappen!

Ontvang onze nieuwsbrief