Vijf redenen om Leren & Werken te combineren bij Hoppenbrouwers

Werken voor je geld maar wel blijven leren? Dat kan! En zelfs zonder diploma. Zo kun je bij Hoppenbrouwers Techniek leren en werken combineren door het volgen van een opleiding- of omscholingstraject. Net gestart aan een opleiding, afgestudeerd of al actief in het werkveld. Je bent nooit te oud om te leren! Wij geven je alvast vijf goede redenen waarom je dit bij Hoppenbrouwers moet doen.

1. Je wordt klaargestoomd voor een toekomst in de techniek

Techniek altijd al interessant gevonden? Maar kijk je nu nog een Youtube tutorial wanneer de airco stuk gaat. Kom dan stage lopen bij Hoppenbrouwers! Wij hebben uitdagende meewerkstages en stage- of afstudeeropdrachten waarin we je klaarstomen voor een toekomst binnen de techniek. En jij kan er daar één van zijn! Maar niet getreurd. Raak je op latere leeftijd uitgekeken op je baan en heb je veel interesse in de techniek? Via een omscholingstraject bieden we je de mogelijkheid om werken en leren te combineren. Zo kun je toch je huur betalen, je kosteloos omscholen én ligt een toekomst in de techniek in het verschiet.

2. Begeleiding door ervaren vakspecialisten

Een goede leraar is iemand die de kneepjes van het vak kent. Wie beter dan onze eigen vakspecialisten om jou wegwijs te maken in de techniek. Hebben zij daar tijd voor? Ja zeker! Door stagiaires en leerlingen op te leiden kunnen zij immers zelf ook doorgroeien en hun ambities waarmaken. De projectleider waar jij nu je vragen aanstelt kan zelf ook begonnen zijn als bbl’er. Tijd om je vragen te stellen is er genoeg. Zo werk je als bbl’er, duaal-student of zij-instromer vier dagen in de praktijk en ga je één dag en avond naar school. Als bbl’er en zij-instromer op een lokaal gelegen mbo-opleiding en als duaal-student op een hbo-opleiding. Als bbl’er heb je geluk en krijg je extra praktijkbegeleiding in de Praktijkschool.

De praktijkschool helpt je op weg

3. Ontdek zelf waar je interesses liggen

Dat de techniek veel te bieden heeft, weten wij maar al te goed. Maar wat het beste bij je past weet alleen jij. Binnen het traineeship rouleer je tussen diverse teams, disciplines en uitdagende projecten. Zo word je binnen 2,5 jaar opgeleid tot professional in gebouwgebonden W-installaties. Zo kun je daarna aan de slag als Engineer voor Industriële Automatisering maar ook als projectcoördinator Werktuigbouwkunde. De keuze is aan jou! Natuurlijk geldt dit ook voor onze andere opleidingstrajecten. Spreek je ambities daarom uit. Wij helpen jou deze waar te maken.

Wil je weten hoe onze trainees dit ervaren? Lees dan het verhaal van Kal Verheijden, trainee Werktuigbouwkunde. “Er zijn een tal van leuke banen, je moet alleen de juiste vinden. Ik wil nu graag zo veel mogelijk werkzaamheden uitvoeren, zodat ik een goed beeld krijg van wat ik leuk vind.”

Lees het verhaal van Kal

4. Je krijgt een salaris en wij betalen je studiekosten

Werken om je studiekosten af te betalen? Dat hoeft bij ons niet. Want wanneer je start aan een opleidings- of omscholingstraject treed je direct bij ons in dienst. En dat betekent dat je salaris krijgt. Net als alle andere medewerkers. Zet je net je eerste stappen in de techniek als bbl’er of zij-instromer? Dan begin je met een startsalaris dat past bij jouw leeftijd en opleidingsniveau. En uiteraard groeit het salaris met jouw ontwikkeling mee. Loop je stage? Dan ontvang je geen salaris, maar krijg je een ruime stagevergoeding.

Welke vacature past bij jou?

5. Zelfstandig aan de slag met uitdagende projecten

Jij neemt de beslissingen. En wij vertrouwen je daarin. Jij bent tenslotte de toekomst van de techniek! Wanneer je start aan een traineeship heb je al een technisch hbo-diploma op zak. De basis is er dus al. Wij helpen je met de uitbreiding van je technisch vakkennis, terwijl jij zelfstandig werkt aan uitdagende projecten. Het kan ook andersom. Zo werk je als werkvoorbereider Elektrotechniek zelfstandig aan diverse projecten en kun je daarnaast een hbo-opleiding volgen. Dat kan via een duaal-traject. Zo bieden we je de mogelijkheid je hbo opleiding te behalen door werken en leren te combineren. Na je afstuderen heb je niet alleen jouw diploma op zak, maar ook meteen een berg aan werkervaring.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

De salderingsregeling blijft: Dit betekent het voor jou

BlogWetgevingZelf stroom opwekkenZonnepanelen
Lees meer over De salderingsregeling blijft: Dit betekent het voor jou

Je verwarming ontluchten: zo doe je dat!

BlogCV-Ketels
Lees meer over Je verwarming ontluchten: zo doe je dat!

Zelf je cv-ketel bijvullen: zo doe je dat in 3 stappen!

StappenplanCV-Ketels
Lees meer over Zelf je cv-ketel bijvullen: zo doe je dat in 3 stappen!

Btw terugvragen op de thuisbatterij: zo doe je dat

BlogDuurzaamZelf stroom opwekken
Lees meer over Btw terugvragen op de thuisbatterij: zo doe je dat

Daarom is de warmtepomp zo hot

BlogDuurzaam verwarmen
Lees meer over Daarom is de warmtepomp zo hot

Huis verkopen? Hoe beter het energielabel, hoe hoger de gemiddelde verkoopprijs

BlogDuurzaamTrends
Lees meer over Huis verkopen? Hoe beter het energielabel, hoe hoger de gemiddelde verkoopprijs

Cv-ketels en thermostaten van Intergas

BlogCV-Ketels
Lees meer over Cv-ketels en thermostaten van Intergas

Wanneer moet je je cv-ketel vervangen?

BlogCV-Ketels
Lees meer over Wanneer moet je je cv-ketel vervangen?

Cv-ketel onderhoud, belangrijker dan je denkt!

BlogCV-Ketels
Lees meer over Cv-ketel onderhoud, belangrijker dan je denkt!

Wat is een cv-ketel?

BlogCV-Ketels
Lees meer over Wat is een cv-ketel?

Warm de winter door: waarom cv-ketelonderhoud loont

BlogBesparenCV-KetelsDuurzaam verwarmen
Lees meer over Warm de winter door: waarom cv-ketelonderhoud loont

Stap voor stap: zonnepanelen op het dak

StappenplanZonnepanelen
Lees meer over Stap voor stap: zonnepanelen op het dak

Ontvang onze nieuwsbrief

  •  *
  •  *