Vijf redenen voor een bbl-traject bij Hoppenbrouwers

Heb je interesse in techniek en leer je liever door te doen? Dan is een bbl-traject bij Hoppenbrouwers Techniek iets voor jou! Wij zetten alvast vijf goede redenen voor een bbl-traject voor je op een rij. Niet twijfelen, maar gewoon doen.

1. Bij een bbl-traject leer je het vak in de praktijk

Wanneer jouw wekker op woensdagochtend al vroeg gaat, denk jij; bijna weekend! Want als bbl’er werk je vier dagen in de praktijk en één dag in de week ga je naar school. Je stapt dus vanaf dag één in het bedrijfsleven. Natuurlijk doe je dit niet alleen, maar samen met onze ervaren vakspecialisten. Zo zijn er genoeg tips en praktijkvoorbeelden om met je te delen tijdens je bbl-traject.

Maak kennis met onze bbl’ers

2. In onze praktijkschool werk je samen aan jullie bbl-traject

Naast je werk en school ga je één à twee avonden per week naar de Praktijkschool. Op bijna iedere vestiging is een Praktijkschool aanwezig, om jou tijdens je bbl-traject nog meer te laten leren. Je maakt hier samen met andere bbl’ers kennis met techniek. Omdat je niet kan werken op een lege maag start de avond met een warme maaltijd. Daarna ga je samen met je praktijkbegeleider aan de slag in het praktijklokaal.

De theorie leer je op school, de praktische vaardigheden doe je tijdens het werk op. Een avond praktijkschool is daarop een aanvulling. De praktijkschool zorgt voor een extra contactmoment.

De praktijkschool helpt je op weg

3. Als bbl’er ben je een volwaardig medewerker

Jazeker! Natuurlijk ga je veel leren van je collega’s en kun je met je alle vragen bij ze terecht. Maar zij rekenen ook op jou. Zo draai je als volwaardig lid mee in een team van vakspecialisten. Jouw gouden handen zijn tenslotte hard nodig. Niet alleen je collega’s, maar ook de klant vertrouwd op jou. Je hebt dus veel verantwoordelijkheid en vrijheid om je op je eigen tempo te ontwikkelen.

Benieuwd hoe anderen het ervaren? Lees dan het verhaal van Tim Libbers, bbl-leerling Elektrotechniek. “Ik wil zoveel mogelijk leren en ontdekken tijdens mijn bbl-traject binnen Hoppenbrouwers Techniek.”

4. Zelf ontdekken waar je interesses liggen

Heb je interesse in techniek maar weet je nog niet welke discipline bij je past? Of vind je juist meerdere dingen interessant en kun je niet kiezen? Kies dan vooral nog niet! Het bbl-traject van Hoppenbrouwers bestaat uit veel verschillende disciplines waartussen je kan rouleren. Bijvoorbeeld Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek en Sprinkler. Misschien verras jij jezelf en blijkt Industriële Automatisering helemaal jouw ding. Heb je iets wat je écht wil bereiken? Laat het ons dan vooral weten! Zo kunnen we je tijdens je bbl-opleiding begeleiden en uitdagen om je dromen waar te maken!

5. Opleidingskosten worden betaald

Zorgen over opleidingskosten? Nergens voor nodig! Jij hoeft zelf niets te betalen om een bbl-opleiding te mogen volgen. Deze nemen wij voor onze rekening, zodat jij je op je opleiding kan focussen. Start je een bbl-opleiding dan treed je bij ons in dienst. Je ontvangt een startsalaris dat past bij jouw leeftijd en opleidingsniveau. Vanuit daar groeit jouw salaris met je ontwikkeling mee.

Tijd om de balans op te maken. Heb jij genoeg redenen om jouw bbl-traject te starten? Bekijk de vacatures en solliciteer direct. Nog niet helemaal zeker van je zaak? Check dan de meest gestelde vragen.

Vragen?

Heb je vragen over een bbl-traject bij Hoppenbrouwers? Wij beantwoorden ze graag! Neem contact op via 013 – 5117214 (bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 – 16:30 uur). Onze collega’s van HR helpen je graag.

Geïnteresseerd? Wacht dan niet en solliciteer direct!

Bekijk de vacatures

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Betalen voor zelf opgewekte zonnestroom? Dacht het niet!

BlogWetgevingZonnepanelen
Lees meer over Betalen voor zelf opgewekte zonnestroom? Dacht het niet!

Hoe kan ik een thuisbatterij inzetten? 3 voor de hand liggende toepassingen

Blog
Lees meer over Hoe kan ik een thuisbatterij inzetten? 3 voor de hand liggende toepassingen

Zo efficiënt is de warmtepomp écht

BlogDuurzaam verwarmen
Lees meer over Zo efficiënt is de warmtepomp écht

Ja, ik wil verduurzamen. En nu?

BlogDuurzaam
Lees meer over Ja, ik wil verduurzamen. En nu?

Groen doen met behulp van subsidies

BlogDuurzaamWetgeving
Lees meer over Groen doen met behulp van subsidies

Je huis verduurzamen: goed idee!

BlogDuurzaam
Lees meer over Je huis verduurzamen: goed idee!

Zonnepanelen: heeft het nog nut?

BlogZonnepanelen
Lees meer over Zonnepanelen: heeft het nog nut?

Watt? 5 vragen over de thuisbatterij

BlogDuurzaam
Lees meer over Watt? 5 vragen over de thuisbatterij

Thuisbatterij: je levert toch niet in?

BlogDuurzaam
Lees meer over Thuisbatterij: je levert toch niet in?

De salderingsregeling blijft: Dit betekent het voor jou

BlogWetgevingZelf stroom opwekkenZonnepanelen
Lees meer over De salderingsregeling blijft: Dit betekent het voor jou

Je verwarming ontluchten: zo doe je dat!

BlogCV-Ketels
Lees meer over Je verwarming ontluchten: zo doe je dat!

Zelf je cv-ketel bijvullen: zo doe je dat in 3 stappen!

StappenplanCV-Ketels
Lees meer over Zelf je cv-ketel bijvullen: zo doe je dat in 3 stappen!

Ontvang onze nieuwsbrief