Kijk in het Hoppenbrouwers Experience Center naar de toekomst

“Mijn collega’s en ik komen iedere dag met industriële automatisering in aanraking”, vertelt Roel Hoosemans, directeur Industrie- Water & Infra. “Ik vind het onze taak om een begrip als industrie 4.0 te vertalen naar een toepassing voor jouw bedrijf. Dat doen we in het Hoppenbrouwers Experience Center, het HEC. Wij zien nieuwe technologieën en diens voordelen van mijlenver aankomen. Daardoor spelen we snel in op veranderingen. Jij werkt vervolgens sneller en efficiënter, bespaart op kosten en hoeft minder mankracht in te huren.”

Sorteren met machine learning

Het HEC simuleert in meerdere productiecellen de processen van onze opdrachtgevers, zoals logistiek, sorteren, orderverwerking en recycling. Hier laten wij nieuwe technologieën op los. Een voorbeeld is een systeem dat knikkers op kleur sorteert. Marc Vermee, adviseur besturingstechniek en bedenker van het HEC, vertelt:

“Wij gebruiken machine learning om de sensor intelligenter te maken. Als de zon schijnt, kan de gele knikker er namelijk ook oranje uitzien. En zo zijn er meer ‘verstoringen’ die de betrouwbaarheid van het systeem verkleinen. Met machine learning hebben wij de sensor kennis laten maken met alle soorten verstoringen. Het resultaat is dat we nu een nauwkeurigheid van 95 tot 99 procent hebben.”

Een sorteermachine voor knikkers, dat is natuurlijk niet waar jouw proces bij gebaat is. Maar het laat wel de mogelijkheden zien. “Dit betekent dat we huidige ‘simpele’ sensoren met machine learning slimmer kunnen maken. Dat is goedkoper dan investeren in dure sensoren die hetzelfde resultaat behalen.”

Aan het roer van het HEC staan ambitieuze studenten. Ieder half jaar staat er nieuwe groep klaar die experimenteert met de cellen. Ze worden door ons begeleid, maar zijn verder zelf verantwoordelijk voor hun project. Zo stomen wij zelfstandige techneuten klaar voor het werkveld.

Innovaties in de praktijk

Er zijn meerdere innovaties die helpen bij een efficiëntere bedrijfsvoering. Roel: “Neem predictive maintenance. Opdrachtgevers weten in grote lijnen goed wat dit betekent en kennen het begrip. Maar hoe ziet dat er nu in de praktijk uit? En nog belangrijker, hoe helpt het jouw bedrijf verder? In het HEC maken we het antwoord visueel en adviseren we over technieken die daadwerkelijk bijdragen aan jouw organisatie.”

Onze taak

“Wij zijn enthousiast over de mogelijkheden van industriële automatisering en brengen dat graag over op nieuwe en huidige opdrachtgevers”, vervolgt Roel. “Als business partner laten we jou kennismaken met de mogelijkheden. Kunnen we deze innovaties vertalen naar jouw organisatie, dan staan wij te springen om daarmee aan de slag te gaan.”

Heb je een vraag?

Neem contact met mij op. Ik help je graag.

Marc Vermee

Adviseur besturingstechniek06-22554368

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Zo efficiënt is de warmtepomp écht

BlogDuurzaam verwarmen
Lees meer over Zo efficiënt is de warmtepomp écht

Ja, ik wil verduurzamen. En nu?

BlogDuurzaam
Lees meer over Ja, ik wil verduurzamen. En nu?

Groen doen met behulp van subsidies

BlogDuurzaamWetgeving
Lees meer over Groen doen met behulp van subsidies

Je huis verduurzamen: goed idee!

BlogDuurzaam
Lees meer over Je huis verduurzamen: goed idee!

Zonnepanelen: heeft het nog nut?

BlogZonnepanelen
Lees meer over Zonnepanelen: heeft het nog nut?

Watt? 5 vragen over de thuisbatterij

BlogDuurzaam
Lees meer over Watt? 5 vragen over de thuisbatterij

Thuisbatterij: je levert toch niet in?

BlogDuurzaam
Lees meer over Thuisbatterij: je levert toch niet in?

De salderingsregeling blijft: Dit betekent het voor jou

BlogWetgevingZelf stroom opwekkenZonnepanelen
Lees meer over De salderingsregeling blijft: Dit betekent het voor jou

Je verwarming ontluchten: zo doe je dat!

BlogCV-Ketels
Lees meer over Je verwarming ontluchten: zo doe je dat!

Zelf je cv-ketel bijvullen: zo doe je dat in 3 stappen!

StappenplanCV-Ketels
Lees meer over Zelf je cv-ketel bijvullen: zo doe je dat in 3 stappen!

Btw terugvragen op de thuisbatterij: zo doe je dat

BlogDuurzaamZelf stroom opwekken
Lees meer over Btw terugvragen op de thuisbatterij: zo doe je dat

Daarom is de warmtepomp zo hot

BlogDuurzaam verwarmen
Lees meer over Daarom is de warmtepomp zo hot

Ontvang onze nieuwsbrief