Hoeveel kost een airco?

Met steeds warmere zomers wordt het aanschaffen van een airco aantrekkelijker. Als je het doet, wil je het ook goed doen. Daarom overweeg je een vaste airco te laten installeren. Maar niet voordat je wat research hebt gedaan. Bijvoorbeeld naar hoeveel een airco kost. We vertellen je er graag over.

Doe de airco-kiezer

Kosten voor een airco

Hoeveel een airco kost, hangt af van een aantal factoren. Natuurlijk is het ene type duurder dan het andere. Gemiddeld ben je 1.500,- tot 3.000,- euro kwijt aan een vaste airco inclusief installatie.

Multisplit voor alle kamers

Een airco laat je in een specifieke kamer plaatsen. Daar kun je exact de temperatuur regelen. Als je niet alleen in de slaapkamer maar ook in de woonkamer een verfrissend briesje wilt, dan moet je meerdere binnenunits hebben. We hebben het over een multisplit-airco waarbij alle binnenunits met dezelfde buitenunit samenwerken. Zo’n uitgebreider systeem is wat duurder. Dat kost gemiddeld tussen de 3.000,- en 5.500,- euro. Je koopt de airco dan wel inclusief installatie.

Verbruik kost ook wat

Er wordt vaak gezegd dat een airco erg veel kost in verbruik. Gemiddeld verbruiken veel split-airco’s tussen de 2 en 5 kW per uur. Maar dan blaast het apparaat wel op de maximale capaciteit. Je zult zien dat je een airco vaker niet dan wel op de maximale capaciteit laat draaien. Een airco is veel nuttiger als hij lange tijd op een lage stand draait. Zeg dat de airco dan nog 1 kW per uur verbruikt, dan scheelt dat al aanzienlijk. Hoeveel het precies kost, ligt dus aan het verbruik én de energieprijzen.

Een plekje gevonden voor de airco in jouw huis?
Koop ‘m hier

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Alle informatie over de airco

BlogAirco's
Lees meer over Alle informatie over de airco

3x meer dan verkoelen met de airco

BlogAirco'sDuurzaamInnovatie
Lees meer over 3x meer dan verkoelen met de airco

Zo energiezuinig is de airco echt

BlogAirco'sBesparenDuurzaam
Lees meer over Zo energiezuinig is de airco echt

De airco het hele jaar rond gebruiken

BlogAirco'sInnovatieTrends
Lees meer over De airco het hele jaar rond gebruiken

Airco’s van Daikin bij Hoppenbrouwers Techniek

BlogAirco'sProducten
Lees meer over Airco’s van Daikin bij Hoppenbrouwers Techniek

Verwarmen met een airco

BlogAirco'sDuurzaam verwarmen
Lees meer over Verwarmen met een airco

Wat is een airco?

BlogAirco'sDuurzaam verwarmen
Lees meer over Wat is een airco?

Ontvang onze nieuwsbrief