Social Return

Social Return

Binnen Hoppenbrouwers zetten we ons ook in voor 50 plussers, arbeidsgehandicapten en andere bijzondere doelgroepen die wat verder van de arbeidsmarkt af staan. We vinden dat iedereen een kans moet krijgen in de arbeidsmarkt en bieden deze doelgroepen daarom diverse mogelijkheden voor leer- of werktrajecten.

 

IMC Weekendschool

De IMC Weekendschool is opgericht als aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren van tien tot veertien jaar uit sociaal economische achterstandswijken. Op de weekendschool kunnen jongeren kennismaken met interessante vakgebieden uit de wereld van cultuur en wetenschap. Wij dragen als gastdocent vaardigheden en kennis over vanuit ons vakgebied met als doel een bijdrage te leveren de leerlingen kritischer en bewuster in de maatschappij te laten staan.

 

Scholen

We werken nauw samen met diverse scholen in de regio Midden-Brabant. We doen dit omdat we denken dat een goede samenwerking uiteindelijk goede vakmensen oplevert, die datgene geleerd hebben wat nodig is in de praktijk.

 

Ervaring met stagiaires

Hoppenbrouwers heeft per jaar gemiddeld zestig stagiaires. Wij bieden een leeromgeving waarin men meewerkt in de organisatie of zelfstandig een (afstudeer)opdracht uitvoert. We geven daarbij natuurlijk de begeleiding die nodig is om een stage of (afstudeer)opdracht tot een leerzaam en succesvol einde te brengen.

 

Werken en leren tegelijk

Op MBO-niveau is er een keuze voor de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) en op HBO-niveau is er duaal leren. Hoppenbrouwers Techniek is een door Kenteq erkend leerbedrijf. Dat betekent dat men bij ons kan leren voor functies in de elektrotechniek en panelenbouw. Wij hebben een eigen praktijkschool door Kenteq erkend als Erkend Praktijkcentrum.

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail