Nieuws

Vestiging Hoppenbrouwers Deurne

Heeft een bedrijf met 40 medewerkers in onze branche voldoende toekomst?

Jos van Bussel, vestigingsdirecteur Deurne; "Ik stelde mezelf in het verleden wel eens de vraag: "Heeft een bedrijf met 40 medewerkers in onze branche voldoende toekomst." Je hebt namelijk minder groeimogelijkheden voor het bedrijf en medewerkers en automatiseren is een hele investering qua tijd en geld. Als je dat binnen een bedrijf van 40 medewerkers moet doen is dat per productief uur een gigantische investering. Ik heb daarom absoluut geen spijt van de keuze die ik heb gemaakt.

 

Veranderingsfase

We zitten in een grote veranderingsfase. In een korte tijd zijn er enorme stappen gezet naar het digitaal werken, ook de teams maken veranderingen door waarbij ze meer verantwoordelijkheid krijgen. Veel zaken worden centraal via de ondersteunende afdelingen in Udenhout geregeld, dat scheelt mij enorm veel tijd. Daar waar ik voorheen overal bij betrokken was en overal in moest beslissen, doen de teams dat nu volledig zelf en autonoom. Dat is zeker even wennen voor mij, maar ik heb nu meer tijd vrij voor de verkoop.

 

Kansen met meerdere vestigingen

Vanaf de overname in mei 2015 tot nu zien ook onze medewerkers de veranderingen. Zij zien dat er de afgelopen maanden al flink geïnvesteerd is en dat geeft hen ook werkplezier. Zij hebben nu veel meer doorgroeimogelijkheden en de kennisoverdracht verloopt een stuk makkelijker. We hoeven het wiel zelf niet uit te vinden als de kennis er al is.

 

Het is mooi dat je als afzonderlijke vestigingen van elkaar kunt leren. Wij leren heel veel vanuit Udenhout, maar het is dan ook wel heel leuk om te zien dat de Panelenbouw in Udenhout nu ingericht is zoals die in Deurne. Ik denk dat dit onze kracht moet zijn voor de komende jaren, van elkaar leren en elkaar versterken waar nodig.

 

Leermomenten

We zijn warm ontvangen door Hoppenbrouwers, maar uiteindelijk heeft de overname ook leermomenten met zich meegebracht. Deze zijn vooral gericht naar de medewerkers waar we nog meer naar hadden moeten communiceren. Ook mijn rol als vestigingsdirecteur en het hebben van een nieuwe algemeen directeur zijn veranderingen die zeker invloed hebben op onze medewerkers.

 

Ik krijg veel vragen vanuit mijn omgeving en van relaties over hoe lang ik nog het zakelijke gezicht in Deurne ben. Relaties zijn blij te horen dat de regio Deurne nu voorzien is van een totaalinstallateur (denk bijvoorbeeld aan W-installaties, zonnestroom en beveiliging). "Nu kunnen we breder bij je aanvragen, Jos, en ook grotere werken", aldus aannemers en eindgebruikers. Dergelijke uitspraken versterken bij mij het gevoel dat Henny en ik samen de juiste keuze hebben gemaakt.

 

Visie voor 2016

Ik zie voor 2016 nog meer kansen voor Hoppenbrouwers Deurne. De economie is licht herstellende en we zijn met een aantal leuke projecten bezig. Aankomend jaar zullen de teams meer vormgegeven zijn en zit iedereen op zijn plek met passende taken en verantwoordelijkheden. Eerst moet het intern goed op poten staan dan kunnen we extern weer gaan knallen."

 

naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail