Tom de Haas als nieuwe vestigingsleider Dongen Tom de Haas als nieuwe vestigingsleider Dongen

Dongen heeft een nieuwe vestigingsleider. Tom de Haas, inderdaad zoon van directeur Henny de Haas, neemt per 1 februari het leidinggevend stokje over van Freddy van Peer. Meer dan genoeg reden om beide heren op te zoeken voor een persoonlijk gesprek.

Voormalig vestigingsleider Dongen, Freddy van Peer, was al langere tijd op zoek naar een geschikte opvolger. Vanwege zijn dubbelrol, Freddy ging in 2019 aan de slag met het vormen van de Regio West, had het de voorkeur dat iemand anders zijn taken als vestigingsleider ging overnemen. Freddy: “In mijn functie als regiodirecteur ben ik sinds 2 jaar met regelmaat aanwezig op alle vestigingen in de regio, waardoor ik meer op afstand ben komen te staan van de vestiging Dongen.”

Goed zoeken

Maar het vinden van die opvolger was een flinke zoektocht, die maar liefst 2 jaar heeft geduurd. “Ik sprak met enkele externe kandidaten, maar daarin voelde ik onvoldoende de match met de cultuur binnen vestiging Dongen en de behoeften van het kernteam”, geeft Freddy aan. “En net wanneer je het dan niet verwacht, is er dan toch ineens zicht op een opvolger.”

Vervroegde kans

Vestigingsleider worden was namelijk een langgekoesterde wens van Tom de Haas, de oudste zoon van directeur Henny de Haas. Eerder dan gedacht en verwacht krijgt hij de kans om een functie als vestigingsleider op zich te nemen. Tom: “Het zag er ernaar uit dat ik in 2023, mits er een plek vrij zou komen, als vestigingsleider aan de slag zou gaan. Maar een en ander kwam sneller bij elkaar dan verwacht. Iets waar ik heel blij om ben. Ik kijk ernaar uit om te werken met team Dongen. Om samen kansen te benutten en stappen te maken. Steeds beter te worden, efficiënter te werken en plezier te hebben in wat we doen.”

Boordevol inspiratie

Dat de keuze op Tom is gevallen, is niet zomaar. Het afgelopen anderhalf jaar begeleidde Freddy Tom in zijn traineeship richting bedrijfsopvolger. “Tom is gestart in het team van Frank Verbunt, waarbij hij eerst een periode ervaring heeft opgedaan in de buitendienst en daarna in de rol van werkvoorbereider is gestapt”, vertelt Freddy. “Tijdens onze voortgangsgesprekken heb ik met Tom een ontwikkelpad opgesteld. Met als doel dat Tom na enkele jaren een leidinggevende rol op zich zou kunnen nemen. Het afgelopen jaar heeft Tom een mooie groei doorgemaakt en aangetoond dat hij een meerwaarde is voor het team. Vanuit zijn bedrijfskundige opleiding en ervaring als Hoofd Verbeteren & Vernieuwen brengt hij nieuwe kennis en inspiratie in het team.” Tom: “Vanaf de dag dat ik hier als student begon, ruim 10 jaar geleden, heb ik mijn oren en ogen goed opengehouden en mijn mond gebruikt. Door vooral gewoon te doen, leerde ik veel. Daarnaast stel ik altijd veel vragen en ben ik oneindig nieuwsgierig. Dit alles heeft me ver gebracht.”

De Hoppenbrouwers-carrière van Tom in vogelvlucht

2011  Student Tom (Technische Bedrijfskunde) start als uurloner op de afdeling
Verbeteren & Vernieuwen
2016  Vast in dienst als Projectcoördinator en Stagebegeleider binnen Verbeteren &
Vernieuwen
2018  Hoofd Verbeteren & Vernieuwen
2020  Vanaf mei aan de slag als Monteur binnen het team van Frank Verbunt
2020  In september gestart als Werkvoorbereider
2022  Vestigingsleider Dongen

Eerst vestigingsleider dan de rest

Tom is heel blij dat hij deze stap binnen het familiebedrijf kan en mag maken. Wat er na vestigingsleider gaat gebeuren, weet Tom niet. En dat is prima. Tom: “Natuurlijk denk ik er vaak over na, praat ik erover met mijn coach. Maar alles en détail uitstippelen, gaat gewoon niet. Zo werkt het niet in het leven. Voor mij en voor mijn broers geldt dat we datgene willen doen waar we gelukkig van worden. Misschien blijf ik wel vestigingsleider én sluit ik aan bij de directie. Belangrijk is dat ik me blijf ontwikkelen en dat ik geprikkeld word. Ik gedij bij actie, uitdaging en avontuur. Laat mij maar broeden, uitvinden en toepassen om het vervolgens weer los te kunnen laten.”

Dicht bij Dongen

Freddy zal nog regelmatig aanwezig zijn in Dongen in zijn rol als regiodirecteur. “Vanuit mijn rol blijf ik dicht bij de ontwikkelingen in Dongen staan, maar toch meer op afstand”, vertelt Freddy. “Ik ben blij dat ik al die jaren zo’n fijne samenwerking in Dongen heb mogen ervaren en heb altijd genoten van de saamhorigheid, gedrevenheid en gezelligheid samen met de collega’s. Dongen blijft voor mij een bijzondere vestiging. En ik heb heel veel zin in mijn andere uitdaging: bouwen aan Regio West. Het doel is dat Hoppenbrouwers in 2030 een van de mooiste bedrijven is om voor te werken in Regio West en dat we een solide kennispartner zijn voor al onze relaties. Door de vloeiende samenwerking tussen de vestigingen in de Regio West kunnen we aan elke gewenste doorgroei van onze medewerkers en aan elk technisch vraagstuk van onze relaties invulling geven.”

Aan de Tom de taak om Freddy’s werk binnen Dongen voort te zetten en mee te bouwen aan het solide partnerschap van Hoppenbrouwers binnen Regio West. “In eerste instantie houd ik de koers van Freddy aan om vervolgens steeds meer mijn eigen plannen te kweken en te smeden. Eind dit jaar verwacht ik duidelijke doelen te hebben om Dongen verder te helpen richting meest duurzame installateur van Nederland.”

Bedankt Freddy en succes Tom!

Ik wens Tom heel veel succes met zijn nieuwe functie en veel plezier met alle leuke collega’s.”

Tom_de_haas_rolwijziging

Nieuws

Praktijkschool geopend bij Hoppenbrouwers Utrecht

Murat Ersoy opende samen met vestigingsleider Mark Rensel de nieuwe praktijkschool in Utrecht. Hier kunnen jongeren en zij-instromers leren en werken combineren voor een baan in de techniek. Dit...

RTP Elekrotechniek gaat verder onder de naam Hoppenbrouwers Techniek Afferden

Vanaf 31 oktober gaat RTP Elektrotechniek uit Afferden verder onder de naam Hoppenbrouwers Techniek.

Hoppenbrouwers bouwt mee aan heropbouw van afgebrand landhuis van Ewald Marggraff in Vught

Met de heropbouw van landhuis Zionsburg gaat een ambitieus project van start. Op 7 december 2003 ontstond er een grote en verwoestende brand in het landhuis waarbij de oorspronkelijke...

Ondernemersnetwerk VNO-NCW Brabant Zeeland te gast in Udenhout voor innoverende (netwerk)ontbijtsessie

Het ondernemersnetwerk VNO-NCW Brabant Zeeland is te gast bij Hoppenbrouwers Techniek in Udenhout voor de inspirerende ontbijtsessie “Captains of Innovation”.

Hoppenbrouwers sluit zich aan bij Paris Proof Commitment

Hoppenbrouwers ondertekent het Paris Proof Commitment van de Dutch Green Building Council, om de duurzame ambitie extra kracht bij te zetten.

Hoppenbrouwers breidt uit met Raad van Commissarissen

We kijken verder naar de toekomst. En hiervoor is goed bestuur essentieel. Dit maakt het dat Hoppenbrouwers is gestart met het inrichten van haar Raad van Commissarissen.

Praktijkschool vestiging Goedereede geopend

Onze vijftiende praktijkschool is vrijdag 16 september officieel geopend door wethouder Berend Jan Bruggeman.

Hoppenbrouwers deelt unieke strijd met cyberaanval in boek ‘Hack’

Met trots lanceren wij ons boek ‘Hack’ waarin onze ervaringen worden gedeeld om bedrijven bewust te maken van de impact van een cyberaanval. Henny de Haas, Algemeen directeur, zegt:...

Stage Kick-Off Event: kennismaken met Hoppenbrouwers en met elkaar

Nieuwe medewerkers krijgen bij Hoppenbrouwers vanzelfsprekend een warm welkom. Maandag 5 september 2022 verwelkomen we 53 nieuwe stagiaires tijdens het Stage Kick-Off Event.

Nieuwe werken bij-website vergemakkelijkt solliciteren

Met trots lanceren wij onze nieuwe werken bij-website werkenbijhoppenbrouwers.nl. Hier kunnen studenten, omscholers en vakmensen zelf kiezen welke vorm van communicatie zij prettig vinden om in contact te treden...

Kennissessie en boekpresentatie

Op 14 september 2022 organiseren we een kennissessie en de presentatie van ons boek ‘Hack’. Met interessante tafelgasten bieden we een inhoudelijk en interactief programma over de wereld van...

Kievit Warmte verder als Hoppenbrouwers Techniek Middelharnis

Vanaf 1 juli gaat Kievit Warmte B.V. uit Middelharnis, verder onder de naam Hoppenbrouwers Techniek. In april 2022 is het installatiebedrijf al aangesloten bij Hoppenbrouwers. De naamsomzetting is een...