VNO-NCW Brabant Zeeland organiseert inspirerende ontbijtsessie bij Hoppenbrouwers Techniek in Udenhout Ondernemersnetwerk VNO-NCW Brabant Zeeland te gast in Udenhout voor innoverende (netwerk)ontbijtsessie

Ruim 30 leden van de ondernemersorganisatie VNO-NCW Brabant Zeeland beginnen woensdagochtend op inspirerende wijze hun dag. Het ondernemersnetwerk is te gast bij Hoppenbrouwers Techniek in Udenhout waar zij genieten van de ontbijtsessie “Captains of Innovation”, met Dick Klaassen (Hoppenbrouwers Techniek), Jonas Rietbergen (Efteling) en Edwin Kwisthout (Bosch) als gesprekspartners.

De zon is nog niet op wanneer de eerste gasten het hoofdkantoor van Hoppenbrouwers binnendruppelen. Daar staat de koffie al voor ze klaar en niet veel later worden ook de heerlijke broodjes geserveerd. Het is een begin van inspirerende ochtend die geheel in het teken staat van de ontbijtsessie “Captains of Innovation”.

Ontbijtsessie VNO-NCW Brabant Zeeland

Ondernemers uit het MKB en grote spelers

In de Tuinzaal in Udenhout nemen de afgevaardigden van diverse ondernemingen plaats. Aan de Ronde Tafel, zoals het evenement bij de leden VNO-NCW Brabant Zeeland bekend staat, nemen zowel ondernemingen uit het MKB (als Pondres, het Tilburgse familiebedrijf Koninklijke Van Eerd en Weed Control) deel. Maar ook grote spelers als de Rabobank, AVANS Hogeschool en Deloitte. schuiven aan. Henny de Haas, Algemeen Directeur Hoppenbrouwers, trapt de ontbijtsessie af en heet alle leden van harte welkom bij Hoppenbrouwers. Daarna is het woord aan Kees Rijnen, (innovatie)strateeg bij de Efteling. In zijn rol als moderator leidt hij het event. Dick Klaassen, Jonas Rietbergen en Edwin Kwisthout zijn deze ochtend zijn gesprekspartners.

Ontbijtsessie VNO-NCW Brabant Zeeland

Slimme gebouwen, fabrieken en kantoren

Dick start met een korte pitch over zijn visie op innovatie binnen Hoppenbrouwers. In zijn functie als projectleider systeemintegratie bij Hoppenbrouwers Techniek vertelt hij over zijn ervaringen met data uit de verschillende systemen en hoe die data gebouwen, fabrieken en kantoren slimmer (en daarmee efficiënter) maakt. “Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat data zich kan verspreiden binnen al onze bedrijven?,” stelt Dick als centrale vraag binnen dit thema. Hij legt uit dat hoe meer informatie (data) je kunt verzamelen, hoe makkelijker en slimmer je hier uiteindelijk door kunt werken. Maar, om dat te kunnen bereiken is een goede data architectuur van levensbelang.

Patronen herkennen

Na Dick is het woord aan Jonas, specialist op het gebied van data en inzichten bij de Efteling. In zijn functie trekt hij interessante conclusies uit allerlei data die het attractiepark verzamelt om hier vervolgens slim op in te spelen. “Wie is er wel eens naar de Efteling geweest?,” is zijn eerste vraag aan de zaal. Gevolgd door: “Wie heeft er dan ook wel eens in een wachtrij gestaan?”. Een attractiepark en een wachtrij zijn kennelijk aan elkaar gelieerd. Maar door in data patronen te herkennen en hier slim mee om te gaan, wil de Efteling haar gasten zo ‘sturen’ dat ze meer uit een pretparkbezoek halen. “Om succesvol te innoveren helpt om je niet blind te staren op de oplossing, maar door je blind te staren op het probleem,” is Jonas zijn advies, wanneer hij kort terugblikt op het leerproces.

Innoveren is noodzaak

Ook voor Bosch Transmission Technology is het noodzaak om te blijven innoveren. Plant Manager Edwin Kwisthout vertelt over het succes van Bosch in de ‘duwband business’ en hoe het bedrijf, mede door alle (snelle) ontwikkelingen in de elektrificatie binnen de automotive, wel moet blíjven innoveren. “Hoe gaat de automobielmarkt zich transformeren en hoe kunnen wij hierop inspelen,” is het vraagstuk dat Edwin tijdens zijn pitch belicht.

Inspiratie ligt buiten je branche

Over één ding zijn zowel de gesprekspartners als de leden in de zaal het snel eens: inspiratie om te innoveren haal je buiten je eigen branche. Blijf hiervoor niet in je eigen wereld denken, maar dúrf om de stap naar buiten te nemen. De panelleden beamen daarbij dat je ook je medewerkers moet vrijspelen uit het primaire proces, zodat ze zich kunnen concentreren op innovatie. Samenwerking is nodig om gezamenlijk stappen op innovatie te zetten.

Goed bezocht

VNO-NCW Brabant Zeeland inspireert en verbindt ondernemers en gaat op basis van de actualiteit het gesprek aan met haar leden. Er worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd om thema’s onder de aandacht te brengen. Vervolgens kunnen initiatieven uit het veld gevoed worden met input. Er worden tijdens deze bijeenkomsten alleen thema’s behandeld waar waar zelf invloed op uitgeoefend kan worden en die bijdragen aan het verbeteren van het ondernemersklimaat.

Nieuws

Praktijkschool geopend bij Hoppenbrouwers Utrecht

Murat Ersoy opende samen met vestigingsleider Mark Rensel de nieuwe praktijkschool in Utrecht. Hier kunnen jongeren en zij-instromers leren en werken combineren voor een baan in de techniek. Dit...

RTP Elekrotechniek gaat verder onder de naam Hoppenbrouwers Techniek Afferden

Vanaf 31 oktober gaat RTP Elektrotechniek uit Afferden verder onder de naam Hoppenbrouwers Techniek.

Hoppenbrouwers bouwt mee aan heropbouw van afgebrand landhuis van Ewald Marggraff in Vught

Met de heropbouw van landhuis Zionsburg gaat een ambitieus project van start. Op 7 december 2003 ontstond er een grote en verwoestende brand in het landhuis waarbij de oorspronkelijke...

Ondernemersnetwerk VNO-NCW Brabant Zeeland te gast in Udenhout voor innoverende (netwerk)ontbijtsessie

Het ondernemersnetwerk VNO-NCW Brabant Zeeland is te gast bij Hoppenbrouwers Techniek in Udenhout voor de inspirerende ontbijtsessie “Captains of Innovation”.

Hoppenbrouwers sluit zich aan bij Paris Proof Commitment

Hoppenbrouwers ondertekent het Paris Proof Commitment van de Dutch Green Building Council, om de duurzame ambitie extra kracht bij te zetten.

Hoppenbrouwers breidt uit met Raad van Commissarissen

We kijken verder naar de toekomst. En hiervoor is goed bestuur essentieel. Dit maakt het dat Hoppenbrouwers is gestart met het inrichten van haar Raad van Commissarissen.

Praktijkschool vestiging Goedereede geopend

Onze vijftiende praktijkschool is vrijdag 16 september officieel geopend door wethouder Berend Jan Bruggeman.

Hoppenbrouwers deelt unieke strijd met cyberaanval in boek ‘Hack’

Met trots lanceren wij ons boek ‘Hack’ waarin onze ervaringen worden gedeeld om bedrijven bewust te maken van de impact van een cyberaanval. Henny de Haas, Algemeen directeur, zegt:...

Stage Kick-Off Event: kennismaken met Hoppenbrouwers en met elkaar

Nieuwe medewerkers krijgen bij Hoppenbrouwers vanzelfsprekend een warm welkom. Maandag 5 september 2022 verwelkomen we 53 nieuwe stagiaires tijdens het Stage Kick-Off Event.

Nieuwe werken bij-website vergemakkelijkt solliciteren

Met trots lanceren wij onze nieuwe werken bij-website werkenbijhoppenbrouwers.nl. Hier kunnen studenten, omscholers en vakmensen zelf kiezen welke vorm van communicatie zij prettig vinden om in contact te treden...

Kennissessie en boekpresentatie

Op 14 september 2022 organiseren we een kennissessie en de presentatie van ons boek ‘Hack’. Met interessante tafelgasten bieden we een inhoudelijk en interactief programma over de wereld van...

Kievit Warmte verder als Hoppenbrouwers Techniek Middelharnis

Vanaf 1 juli gaat Kievit Warmte B.V. uit Middelharnis, verder onder de naam Hoppenbrouwers Techniek. In april 2022 is het installatiebedrijf al aangesloten bij Hoppenbrouwers. De naamsomzetting is een...