Nieuws

Hoppenbrouwers krijgt keurmerk 'Beste werkgever 2017-2018'

Beste werkgever 2017-2018

Dankzij onze medewerkers hebben wij het keurmerk Beste Werkgever 2017-2018 gekregen! Beste Werkgever is een keurmerk van Effectory en Intermediair en heeft als doel: bijdragen aan een prettiger en transparanter werkklimaat in Nederland.

 

We mogen tot 31 december 2018 met recht het keurmerk Beste Werkgever voeren. Daarnaast hebben we drie sterren gekregen, wat betekent dat we als organisatie ver boven het branchegemiddelde scoren. Hiermee komen we in de lijst van beste werkgevers van Nederland.

 

Ellen Vermeer, directeur personeelszaken; “Tevreden medewerkers zorgen voor tevreden klanten. Een slogan die wij gebruiken om aan te geven hoe belangrijk de medewerkers binnen ons bedrijf zijn. We zijn er van overtuigd dat door medewerkers in hun kracht in te zetten, dit positief bijdraagt aan de tevredenheid. Ook in het constant lage ziekteverzuim van <2% en onze hoge eNPS score is de tevredenheid terug te meten. Het ‘beste werkgeverschap’ zit bij de leidinggevenden, niet bij de directie. De directie schept randvoorwaarden maar de medewerkers maken het echte verschil. Werk moet leuk zijn en energie geven. Voor ons is het daarom belangrijk te weten wat medewerkers energie geeft of juist energie kost. In ons jaarlijks medewerkerstevredenheidonderzoek (MTO) gaan we steeds weer op zoek hoe we het beter kunnen doen. Coaches kunnen daar direct weer mee aan de slag. In tegenstelling tot ons eigen MTO is het onderzoek van Effectory volledig anoniem. 

 

Exact dezelfde score

Vaak krijgen we de vraag of de score van het MTO zou afwijken als we een anoniem onderzoek zouden houden. De totaalscore kwam gemiddeld uit op een 7,69. Dit is exact hetzelfde getal als ons eigen MTO van mei afgelopen jaar. Prettig om te constateren dat er dus geen verschil in openheid en resultaat zit. Ondanks het verkregen keurmerk zijn er altijd verbeterpunten. Zo gaven onze medewerkers drie verbeter prioriteiten aan: een betere samenwerking binnen Hoppenbrouwers, openlijker communiceren tussen de teams en meer waardering voor de medewerkers. We gaan hiermee aan de slag.

 

Met het behalen van dit keurmerk dingen we in februari 2018 mee naar een podiumplek tijdens de landelijke Beste Werkgevers Award. Datum volgt later.

 

In de bijlage vindt u het eerste rapport, de uitgebreide versie volgt later.

  PPTX icoonHoppenbrouwers keurmerk 'Beste werkgever 2017-2018'

 

naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail