Hoppenbrouwers Experience Center Hoppenbrouwers Experience Center

Professionals in de techniek. Vind ze maar eens. Hoppenbrouwers Techniek bedacht een innovatieve manier om zélf engineers op te leiden: het Hoppenbrouwers Experience Center. Miguel de Koninck en Marc Vermee werkten dit idee verder uit, waarover binnen het cluster Industrie en Water de afgelopen jaren al vaak werd gesproken.

Zelf engineers opleiden
Met het Hoppenbrouwers Experience Center (HEC), met een vaste stek in gebouw de Broedplaats (Udenhout), kan Hoppenbrouwers zélf mensen opleiden in de Industriële Automatisering. Het is de optimale leeromgeving tussen studenten/leerlingen en vaste medewerkers binnen het bedrijf. Daarnaast is het HEC inzetbaar voor het geven van gastcolleges aan studenten van het mbo en hbo. Ook tijdens open dagen en banenavonden kan het HEC een rol vervullen bij het in beeld brengen van techniek. Het HEC is bovendien inzetbaar voor het bijscholen van eigen medewerkers en duaal studenten.

Uitwerking 1e cel van de 6 cellen
In juni 2018 startten 2 studenten met het globaal uitwerken van de in totaal 6 cellen van het gehele HEC. Hierna werkten ze in detail de 1e cel, een zelfsorterende knikkercel, uit. De afgelopen periode hebben 8 studenten en duaal-studenten gewerkt aan de realisatie van de volgende 5 cellen door gebruik te maken van verschillende soorten besturingssystemen. Zo is het mogelijk om aan het hele proces binnen een project te werken; van FOS (functionele beschrijving) tot en met de oplevering.

Vlog #11 Een toffe job bij Hoppenbrouwers: Hoppenbrouwers Experience Center

Bekijk hier de aflevering waarin Lotte voor de serie ‘Een toffe job bij Hoppenbrouwers’ steeds een dag mee loopt bij Hoppenbrouwers. In deze aflevering gaat Lotte langs bij de Hoppenbrouwers Experience Center. Dit is een innovatieve manier om zelf engineers op te leiden in de Industriële Automatisering.

Hoppenbrouwers Experience Center
Hoppenbrouwers Experience Center
Raoul van de Laak bij het Hoppenbrouwers Experience Center
Hoppenbrouwers Experience Center
Hoppenbrouwers Experience Center
Hoppenbrouwers Experience Center met Raoul en Marc van Hoppenbrouwers Techniek