CO2 reductiedoelstellingen gereed CO2-voetafdruk Hoppenbrouwers Techniek bepaald!

CO2-voetafdruk Hoppenbrouwers Techniek bepaald!

Begin dit jaar is Hoppenbrouwers Techniek gestart met het certificeringstraject op de CO2-prestatieladder. De afgelopen maanden is de CO2-voetafdruk van Hoppenbrouwers Techniek over 2021 bepaald en zijn de reductiedoelstellingen gedefinieerd.

 

CO2-voetafdruk

De CO2-voetafdruk van Hoppenbrouwers Techniek over 2021 bedraagt in totaal 4.963,5 ton CO2. De totale CO2 emissie is afhankelijk van de omvang van de organisatie. Daarom is er voor gekozen om de totale CO2 emissie te relateren aan de jaaromzet en uit te drukken in ton CO2 per €1 miljoen omzet. De CO2 emissie over 2021 bedraagt dan 19,54 ton CO2 per €1 miljoen omzet. In de volgende jaren zal het verbruik hiermee vergeleken worden.

Het eigen wagenpark (diesel, benzine, lpg, elektrisch) vormt met 82% het grootste aandeel in de CO2 emissies. Indien de zakelijke km’s met prive auto hierin ook worden meegerekend, dan vormt vervoer in totaal 89% van de totale CO2 emissies. Het elektraverbruik van de panden (3%) en het gasverbruik voor verwarming (8%) vormen met vervoer de totale CO2 uitstoot.

Reductiedoelstellingen

Hoppenbrouwers Techniek is voornemens om haar CO2 emissies in de periode 2022 t/m 2030 te gaan reduceren en heeft de volgende reductiedoelstellingen gedefinieerd:

  • Gemiddeld 4% CO2 reductie per jaar op het wagenpark (scope 1)
  • Elektraverbruik volledig verduurzamen (100% CO2 reductie, scope 2)
  • 2% CO2 reductie op ‘business travel’ (zakelijk vervoer in privé auto, OV en vliegtuig)
Toekomstige steden zijn groen

De CO2 reductie op vervoer/ het wagenpark zal gerealiseerd gaan worden door de overstap naar elektrische auto’s en bussen. Het elektraverbruik zal volledig verduurzaamd worden door gebruik te maken van groene stroom. Op de website van Hoppenbrouwers Techniek wordt binnenkort de volledige CO2 footprint rapportage geplaatst met hierin een toelichting op de reductiedoelstellingen en vermelding van alle reductiemaatregelen.

 

Vragen of meedenken?

Heb je vragen over onze CO2-voetafdruk, reductiemaatregelen of andere suggesties voor CO2 reductie? Dan horen we dat graag van jou! Je kunt jouw idee of suggestie kenbaar maken door een email te sturen naar Wouter Hendrickx (whendrickx@Hoppenbrouwers.nl), onze programmamanager Duurzaam Ondernemen.

Ander nieuws

Praktijkschool geopend bij Hoppenbrouwers Utrecht

Murat Ersoy opende samen met vestigingsleider Mark Rensel de nieuwe praktijkschool in Utrecht. Hier kunnen jongeren en zij-instromers leren en werken combineren voor een baan in de techniek. Dit...

RTP Elekrotechniek gaat verder onder de naam Hoppenbrouwers Techniek Afferden

Vanaf 31 oktober gaat RTP Elektrotechniek uit Afferden verder onder de naam Hoppenbrouwers Techniek.

Hoppenbrouwers bouwt mee aan heropbouw van afgebrand landhuis van Ewald Marggraff in Vught

Met de heropbouw van landhuis Zionsburg gaat een ambitieus project van start. Op 7 december 2003 ontstond er een grote en verwoestende brand in het landhuis waarbij de oorspronkelijke...

Ondernemersnetwerk VNO-NCW Brabant Zeeland te gast in Udenhout voor innoverende (netwerk)ontbijtsessie

Het ondernemersnetwerk VNO-NCW Brabant Zeeland is te gast bij Hoppenbrouwers Techniek in Udenhout voor de inspirerende ontbijtsessie “Captains of Innovation”.

Hoppenbrouwers sluit zich aan bij Paris Proof Commitment

Hoppenbrouwers ondertekent het Paris Proof Commitment van de Dutch Green Building Council, om de duurzame ambitie extra kracht bij te zetten.

Hoppenbrouwers breidt uit met Raad van Commissarissen

We kijken verder naar de toekomst. En hiervoor is goed bestuur essentieel. Dit maakt het dat Hoppenbrouwers is gestart met het inrichten van haar Raad van Commissarissen.

Praktijkschool vestiging Goedereede geopend

Onze vijftiende praktijkschool is vrijdag 16 september officieel geopend door wethouder Berend Jan Bruggeman.

Hoppenbrouwers deelt unieke strijd met cyberaanval in boek ‘Hack’

Met trots lanceren wij ons boek ‘Hack’ waarin onze ervaringen worden gedeeld om bedrijven bewust te maken van de impact van een cyberaanval. Henny de Haas, Algemeen directeur, zegt:...

Stage Kick-Off Event: kennismaken met Hoppenbrouwers en met elkaar

Nieuwe medewerkers krijgen bij Hoppenbrouwers vanzelfsprekend een warm welkom. Maandag 5 september 2022 verwelkomen we 53 nieuwe stagiaires tijdens het Stage Kick-Off Event.

Nieuwe werken bij-website vergemakkelijkt solliciteren

Met trots lanceren wij onze nieuwe werken bij-website werkenbijhoppenbrouwers.nl. Hier kunnen studenten, omscholers en vakmensen zelf kiezen welke vorm van communicatie zij prettig vinden om in contact te treden...

Kennissessie en boekpresentatie

Op 14 september 2022 organiseren we een kennissessie en de presentatie van ons boek ‘Hack’. Met interessante tafelgasten bieden we een inhoudelijk en interactief programma over de wereld van...

Kievit Warmte verder als Hoppenbrouwers Techniek Middelharnis

Vanaf 1 juli gaat Kievit Warmte B.V. uit Middelharnis, verder onder de naam Hoppenbrouwers Techniek. In april 2022 is het installatiebedrijf al aangesloten bij Hoppenbrouwers. De naamsomzetting is een...